Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILANOVIĆEVA KANDIDATURA

Bačić: 'Zamislite da je ovo napravila Grabar-Kitarović, svi bi tražili da je se hitno razriješi'

Zagreb: Ministar graditeljstva Branko Bačić dao je izjavu medijima nakon sjednice Stručnog savjeta za obnovu
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
16.03.2024.
u 11:41

Izrazio je žaljenje što se izbori održavaju u srijedu, jer će to "zalupiti vrata" Hrvatima u Bosni i Hercegovini kojima će to biti radni dan, te zbog čega možda neće moći pristupiti biralištima

Nizu reakcija na objavu predsjednika Zorana Milanovića da se kao neovisni kandidat za premijera priključi SDP-u u parlamentarnim izborima pridružio se i HDZ-ov ministar graditeljstva i obnove Branko Bačić koji kaže da njegova stranka nije previše iznenađena predsjednikovim potezom.

“Ništa se bitno jučer nije promijenilo. Zoran Milanović već četiri godine krši Ustav RH. S te strane nas nije previše iznenadilo i zateklo. Zateklo nas je kršenje Ustava RH jer on prema Ustavu kao predsjednik ne može i ne smije u tom procesu sudjelovati" kazao je Bačić u emisiji N1, napominjući da je Milanović trebao prvo dati ostavku, ako je već htio sudjelovati u izborima.

Zagreb: Ministar graditeljstva Branko Bačić dao je izjavu medijima nakon sjednice Stručnog savjeta za obnovu
1/29

Istaknuo je da će predsjednikov potez "ostaviti trajan ožiljak" na hrvatskom demokratskom procesu te ga pozvao da podnese ostavku. "Zamislimo da je ovo napravila Kolinda Grabar Kitarović. Danas bi svi koji pozdravljaju Zoran Milanovića uprli prstom u nju i omalovažavali ju, tražili da ne sudjeluje u izbornom procesu" rekao je Bačić.

On tvrdi da će se HDZ prilagoditi novom političaru u političkoj igri, a Milanovića je upozorio da su konji "izborni gubitnici", aludirajući na predsjednikov komentar pri najavi kandidature. "Hrvatska je danas puno uređenije društvo nego 2015. godine. Treba jasno reći da je država otkad je vodi Andrej Plenković uređena država" smatra Bačić.

POVEZANI ČLANCI:

Izrazio je žaljenje što se izbori održavaju u srijedu, jer će to "zalupiti vrata" Hrvatima u Bosni i Hercegovini kojima će to biti radni dan, te zbog čega možda neće moći pristupiti biralištima. 

"Ulazak Zorana Milanovića u igru je pokazatelj da Sandra Benčić i Peđa Grbin nisu dobri kandidati za premijere Hrvatske. Ulazak Zoran Milanovića samo je homogenizirao naše birače" zaključio je Bačić, dodajući da Milanović "želi poraziti HDZ jer još nije prebolio poraz iz 2016. godine".

Komentara 6

DO
doktorica
12:12 16.03.2024.

ona je ionako bila marioneta zna se.

ŠK
škarnicl
11:47 16.03.2024.

Jel to onaj što je nosio vreče s novcem??

DI
diojio
11:48 16.03.2024.

To je Tuđman isto radio bi predsjednik i za Grad Zagreb bio na listi adz-a to nećeš reći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije