Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u emisiji ćirilica

B. Plavšić: Radovan Karadžić namjeravao je postati kraljem

plavsic
Arhiva VL
25.07.2011.
u 10:26

Nekadašnja predsjednica Republike Srpske, i sama osuđena za ratni zločin, u emisiji je iznijela i teoriju da je zločin u Srebrenici podmetnut Srbiji.

Radovan Karadžić, nekad predsjednik Republike Srpske, a danas haaški pritvorenik, namjeravao je uspostaviti novu narodnu dinastiju i okruniti se kraljevskom krunom, zbog čega je iz Republike Srpske protjerao princa Tomislava i sve Karađorđeviće. Izjavila je to Biljana Plavšić u gostovanju u emisiji Ćirilica na srbijanskoj Happy TV, a prenose Novosti.

Nekadašnja predsjednica Republike Srpske, i sama osuđena za ratni zločin, u emisiji je iznijela i teoriju da je zločin u Srebrenici podmetnut Srbiji.

– Još nije otkriveno tko su bili bogovi rata na Balkanu koji su vukli skrivene konce srpskog poraza – rekla je B. Plavšić.

– Iako je sačuvala Republiku Srpsku i Daytonski sporazum provela na terenu, kao miljenica međunarodne zajednice i Madeleine Albright, Biljana Plavšić na kraju je završila u Haagu i suočila se s optužbama gorim od onih za Karadžića i Mladića – tvrdi Milomir Marić, autor emisije Ćirilica u kojoj je Plavšić gostovala.

Dodao je da po nalogu Radovana Karadžića nijedan Srbin nije htio svjedočiti u njezinu korist te je, kako tvrdi, bila prinuđena priznati krivnju zbog koje joj je dosuđeno 11 godina zatvora. Kaznu je služila u zatvoru u Švedskoj odakle je izašla 2009. godine nakon odsluženja dvije trećine kazne.

 

Komentara 32

OB
-obrisani-
10:53 25.07.2011.

u toj emisiji je rekla kako je za slobin rođendan napravljena mala žurka pozvani su svi čuvari i zatvorenici na spratu,kao i upravnik zatvora došla mu je i supruga mira marković u jednom momentu se izderala na njega i prevrnulaa ceo stol.... a on je samo nekao tiho.....nemoj dušo....nemoj zlato i to je bio lider.........

OB
-obrisani-
11:13 25.07.2011.

savetujem da pogledate tu emisiju na youtube najbolje govori o slobi miloševiću i njegovom odnosu prema republici srpskoj kao i prema svim srbima običan beogradski folirant i ništavilo.....i neviđeni papučar

Avatar Topgen
Topgen
11:57 25.07.2011.

Bemti, kakve su ovo nebuloze !? Zar Srbi (jos) misle da netko u ovo vjeruje ?! Bre , vise vam ne verujemo ni kad kazete da je danas ponedeljak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije