Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Azijski indeksi u nekoliko mjeseci na rekordnim razinama

burza japanska
arhiva VL
28.12.2009.
u 10:51

Indekse su podigle prognoze rasta za Kinu i indeks industrijske proizvodnje u Japanu, a utjecaj su imala i zbivanja na robnim burzama, posebno cijena bakra koja je najviša u 16 mjeseci.

TOKIO - Indeks MSCI Asia Pacific porastao je 0,8 posto, na 120,49 bodova, najvišu razinu od 8. prosinca, Shanghai Composite Index porastao je 1,2 posto, dosegnuvši dvomjesečni rekord, a na najvećoj je razini u posljednja četiri mjeseca završio i Nikkei 225 sa 10.634,23 boda. Azijske su indekse podigle prognoze rasta za Kinu i indeks industrijske proizvodnje u Japanu. Na kretanje razine indeksa utjecala su zbivanja na robnim burzama, posebno cijena bakra koja je najviša u 16 mjeseci.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije