Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spremna na odricanje

Avberšek prozvala kolege: Bitno je spasiti TKU

avberšek, sindikati
Slavko Midzor/PIXSELL
30.11.2012.
u 13:37

Rok je za potpisivanje Temeljnog kolektivnog ugovora 19. prosinca i pozivamo kolege da se za njega izborimo, iznijeli su čelnici sindikata

– Padne li koeficijent za plaće u javnim službama za deset posto po uredbi Vlade, bit će to zahvaljujući Vilimu Ribiću, Zvonimiru Laktašiću, Branimiru Mihalincu i Anici Prašnjak – prozvala je kolege danas Spomenka Avberšek, predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

Rok je za potpisivanje Temeljnog kolektivnog ugovora 19. prosinca i pozivamo kolege da se za njega izborimo, iznijeli su čelnici sindikata koji pristaju na Vladin prijedlog restrikcija u TKU, odnosno odriču se božićnice, regresa, dijela jubilarnih nagrada te prihvaćaju smanjivanje dnevnica i redefiniranje troškova prijevoza.

Jadranka Ivezić iz sindikata socijalne skrbi podsjetila je da su javne službe prije tri godine ostale bez šest posto osnovice, božićnice i "cipelarine" pa nije bilo štrajkova, a Avberšek ističe da su spremni na privremena odricanja i da je bitno spasiti TKU, a potom će se pojedinačno boriti za granske kolektivne ugovore.

Komentara 4

PO
ponavljac
20:16 30.11.2012.

Još jedan u nizu pokazatelja da su ovi iz sindikata , kao i oni seljaci povezani sa poltikom, kao što sada neki prozivaju vlast, tako j eneki podupiru, kao i seljaci.Npr. interesantno otkako je SDP na vlasti uopće u meidjima više ne vidimo onog krezubog koji je stalno galamio. Istina je samo jedna svi oni lagodno žive od državnog proračuna, dok radnici iz proizvodnje u pravilu teško rade i zarađuju ispod prosjećne plaće, umirovljenici imaju mirovine ispod granice siromaštva, većina branitelja nema ni besplatnu zdravstvenu skrb, nezaposleni samo mogu sanjati da na pošten način dođu do posla

AR
arjavas
18:04 30.11.2012.

Gdje je sad "mali Napoleon " Ribić? Samo zbog njegve tvrdoglavosti , sebičnosti i neosjetljivosti na situaciju u kojoj je država , prosvjetari i medicinske sestre bi mogle ostati bez 10% plače.

OB
-obrisani-
21:43 30.11.2012.

Nekada grlata Spomenka, sada dokazujue da je uz vladajuće, da ih podržava, te ovim bezobraznim prozivkama samo opravdava svoj čin. Na drugi način su je zbrinuli, te joj nije važno da li će svi ovi sindikalni čelnici opravdati povjerenstvo svojihih članova. Sve ono što su joj omogućili, bilo je na obostrano zadovoljstvo, tako da se već duže vrije distancirala od svojih istomišljenika. Treba je ignorirati, te nastojati izboriti povrat oduzetog. Ako se ne uspije biti će to njena zasluga. Očito je jedini cilj vlade pokoriti i zbrisati sindikaliste, Sindikat i provoditi sve ono što su 20 godina njihovi prethodnici radili. Koliko njenih grijeha je zasada neotkrivena tajna. Ona koja je trebala poticati objavljivanje svih afera u zdravstvu, težiti za njihovim rješavanje, ona se svima priklonila. Sa svim aferama je kao i mi svi bila upoznata, naročito sa farmaceutskim, Strizepovskim, ali je shvatila da je mnogo unosnije biti uz njih. To je dokaz njenog neistupanja i prozivanja nekada onih uz koje je stajala. Njoj umanjena, Kolektivni ugovori ništa ne znače.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije