Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj neuništivog

Autobus koji je dvaput mogao otići do Mjeseca i natrag...

Latvijski autobus koji ne izgleda kao da je prešao 1,8 mil. km
AFP PHOTO
29.07.2010.
u 12:52

Autobus je bio pun latvijskih turista koji su se vozili na trulim podovima, ćelavim gumama i s istrošenim kočnicama... Dobro su prošli...

Njemački su policajci ostali šokirani kad su u rutinskoj kontroli latvijskog autobusa ustanovili da je vozilo prešlo više od 1,8 milijuna kilometara. Bila je to, naime, obična rutinska kontrola prometne policije na brzim cestama u okolici Berlina.

Autobus s latvijskim registarskim oznakama odabran je sasvim slučajno jer ništa naoko nije upućivalo na to da se radi o krntiji koja je prevalila tolike kilometre. Ipak, jedan je policajac uočio opasno izlizane gume, a kako je autobus bio pun latvijskih turista - njih 67 je putovalo na odmor u Švicarsku - prometnici su odlučili detaljnije pregledati vozilo.

Ušli su unutra i ustanovili svašta - da su mu kočnice potpuno istrošene, da su podovi toliko truli da latvijski turisti samo što nisu počeli ispadati... No šok je uslijedio tek pregledom odometra - autobus je prevalio kilometara dovoljno da dvaput dođe do Mjeseca i nazad. Ili, gledano "samo zemaljski", taj je isti autobus po ekvatoru mogao obići cijelu zemaljsku kuglu čak 45 puta.

Vozilo je odmah isključeno iz prometa, a latvijski turisti ostali su na cesti. Njihovo je putovanje ovdje završilo jer je uskoro došla vučna služba, zakačila autobus za kuku i odvukla ga s ceste.

Ključne riječi

Komentara 5

FE
Felicijen
15:36 29.07.2010.

Dobro još i izgleda za takvog veterana. Imamo i mi konja za tu trku...

GJ
gdje-je-zito
15:43 29.07.2010.

29.07.2010. u 15:36h Felicijen je napisao/la: Dobro još i izgleda za takvog veterana. Imamo i mi konja za tu trku... ################################################### Imamo mi cijelu ergelu konja za tu utrku.

Avatar _Hedon_
_Hedon_
17:22 29.07.2010.

Pa izgleda ko nov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije