Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ASPERGEROV SINDROM

Autistični dječak 11 dana u podzemnoj

NYC metro
AFP
25.11.2009.
u 13:55

Dječak koji boluje od Aspergerova sindroma lutao je hodnicima podzemne željeznice nakon što je pobjegao od kuće, a nađen je zahvaljujući fotografijama kojima su njegovi roditelji oblijepili Brooklyn.

Potragu za 13-godišnjim Franciscom Hernandezom Juniorom koji je nestao 15. listopada pokrenula je njegova majka Marsiela Garcia obrativši se za pomoć njujorškoj policiji. Dječak koji boluje od rijetke vrste autizma, Aspergerova sindroma, pronađen je zahvaljujući fotografijama koje su njegovi roditelji oblijepili po gradu.

Mali Francisco nije u stanju komunicirati s drugim ljudima i vrlo je asocijalan, a pobjegao je od kuće nakon što je pomislio da će imati problema zbog loših ocjena u školi, ispričala je za CNN njegova majka. Marsiela je nestanak sina najprije prijavila policiji, ali kako ona i suprug nisu bili zadovoljni učinkovitošću potrage, uzeli su stvari u svoje ruke. Umnožili su Franciscove fotografije i oblijepili ih po ulicama Brooklyna i na postajama podzemne željeznice.

- Danima nije bilo nikakvih vijesti sve dok ga jedanaestog dana nije slučajno prepoznao prometni policajac na Coney Islandu i doveo ga neozlijeđenog – ispričala je Franciscova majka. Rekla je da je njezin sin 11 dana proveo u istoj odjeći, spavajući u vagonima podzemne željeznice i koristeći javne zahode. Kad je pobjegao od kuće, u džepu je imao 11 dolara s kojima je kupovao lizalice, čips i drugu hranu koja se prodaje u podzemnoj željeznici.

- Nikad mi nije objasnio što se tih dana s njime događalo – požalila se Franciscova majka dodajući da je njezin sin tek rekao da nije želio od nikoga tražiti pomoć, što je uobičajeno kod djece s Aspergerovim sindromom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije