Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažna dojava

Austrijski ministri opovrgli 'provalu' hakera u kreditne kartice

anonymous
Screenshot YouTube
14.01.2013.
u 13:50

"Napravili smo ovu lijepu bazu podataka. Za slučaj da vam prilikom sljedeće kupovine putem interneta zatreba još jedna kartica", poručili su hakeri Anonymousa.

\"Pozdrav, Austrijo. Posljednjih mjeseci smo utihnuli, ali ipak smo bili marljivi. Primjerice, napravili smo ovu lijepu bazu podataka. Za slučaj da vam prilikom sljedeće kupovine putem interneta zatreba još jedna kartica\", poručili su hakeri Anonymousa preko svog Twittera.

U nedjelju su na internetu objavili navodne brojeve kreditnih kartica austrijskih saveznih ministara, ministrice financija Marie Fekter, ministra obrane i sporta Norberta Darabosa, potkancelara i ministra europskih i međunarodnih poslova Michaela Spindeleggera te ministra poljoprivrede, šumarstva, okoliša i vodnog gospodarstva Nikolausa Berlakovicha, o čemu je izvijestio bečki dnevnik \"Kurier\".

Hakeri su savjetovali prozvanoj ministarskoj \"četvorci\" da poništi svoje kreditne kartice. Austrijski dnevni list \"Österreich\" u ponedjeljak piše kako su glasnogovornici četvero navedenih ministara austrijske savezne Vlade opovrgli \"provalu\" u kreditne kartice njihovih šefova, istaknuvši kako su objavljeni brojevi u režiji Anonymousa \"netočni\".

- To je samo pokušaj, kako bi ponovno privukli malo pozornosti - rekao je Darabosev glasnogovornik za Österreich, a za Spindeleggerovog je to čista \"besmislica\". Glasnogovornik austrijske ministrice financija tvrdi da se radi o \"patki\" koju su hakeri Anon Austrie pokušali lažno servirati internetskom svijetu.

>>VIDEO Anonymousi poslali poruku građanima Hrvatske

>>Anonymousi na stranicama Vlade RH ostavili poruku: Dosta ste krali!

 

Komentara 1

Avatar Don-Corleone
Don-Corleone
13:57 14.01.2013.

Eh sada ovi stavljaju patku,,naravno da su hakirali kartice samo nesmiju da priznaju zbog gubitaka klijentele,,,i sirenje panike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije