Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CJENOVNA PRIVLAČNOST

Austrijancima Hrvatska jeftinija od Turske

playa
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
22.05.2015.
u 15:31

Dnevnik zaključuje kako su Austrijancima ove godine najjeftinije turističke destinacije za odmor zemlje istočne Europe, Meksiko i Turska

Pod nad naslovom „Hrvatska je jeftinija od Turske“ i naslovom „Tolika je vrijednost vašeg eura na odmoru“, austrijski dnevni list Österreich u petak na naslovnici piše kako je Austrijancima Hrvatska jedna od najpovoljnijih zemalja za odmor. Ističe kako za svojih sto eura u Hrvatskoj mogu kupiti roba i usluga za koje bi im kod kuće inače trebao čak 151 euro. Time je Hrvatska ponovno u krugu cjenovno najprivlačnijih turističkih odredišta.

U konkurenciji 13 zemalja, naša je zemlja na visokom trećem mjestu, odmah iza Bugarske (207 eura), koja uvjerljivo drži vrh ljestvice i Mađarske (179 eura), koje su Austrijancima još jeftinije nego Hrvatska. Skuplje od naše zemlje im je u Turskoj (139 eura), Grčkoj i Sloveniji (125 eura), Španjolskoj (120 eura), Njemačkoj (109 eura), Italiji (101 euro) i Francuskoj (100 eura). Odmor u SAD-u je Austrijancima ove godine, zbog jakog dolara, znatno skuplji nego lani te za svojih sto eura u Sjedinjenim Državama mogu kupiti roba i usluga za 95 eura (lani je to bilo još 120 eura). Slično je i u Velikoj Britaniji gdje stanovnici ove alpske države za 100 eura mogu kupiti roba i usluga za tek 86 eura. Najskuplja za odmaranje im je Švicarska u kojoj za svojih sto eura mogu kupiti robe i usluge za samo 65 eura.

Dnevnik zaključuje kako su Austrijancima ove godine najjeftinije turističke destinacije za odmor zemlje istočne Europe, Meksiko i Turska. Među najomiljenijima su im Grčka (16,7 posto), Španjolska (13,2 posto), Turska (11,8 posto), Italija (8,3 posto), SAD (5,9 posto), Hrvatska (3,8 posto), Egipat (3,7 posto), Njemačka (3,2 posto), Francuska (2,5 posto) i Velika Britanija (2,1 posto). Tekst na naslovnici besplatnog Österreicha odlična je promocija Hrvatskoj u Austriji.  

>> Hrvatski turisti više troše u Njemačkoj, nego njemački kod nas

>> 'Hrvatska je europska velesila u mininogometu'

Komentara 7

AN
anonimna1
17:15 22.05.2015.

ajd molim vas koda je u drugim zemljama sve super. caka je u reklami.

EV
evropljanin
17:36 22.05.2015.

tko vam je prodao ovu patku? jedino ako spavaju na plazi.

AN
Anamarija10
11:59 23.05.2015.

Kako bilo nema njih nema Njemace sezona je već u banani. Samo se iz Ministarstva prave da neznaju. Rekao Lorencin da će sezona biti fantastična i da će presretni turistički djelatnici od sreće opet glasati za Kukulele koaliciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije