Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
visoko odličje

Austrijanci traže da se Sanderu oduzme odličje 'Tirolski orao'

'20.11.2012., Zupanijski sud, Zagreb - Ivo Sanader na izricanju nepravomocne presude u predmetima Hypo i INA-MOL. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
Željko Lukunić/PIXSELL
27.11.2012.
u 10:56

Nakon Zelenih i socijaldemokrati austrijske pokrajine Tirol zatražili su da se bivšem premijeru Ivi Sanaderu oduzme odličje "Tirolski orao", koje mu je 2004. godine dodijelile tirolske vlasti.

Nakon Zelenih i socijaldemokrati austrijske pokrajine Tirol zatražili su da se bivšem premijeru Ivi Sanaderu oduzme odličje "Tirolski orao", koje mu je 2004. godine dodijelile tirolske vlasti, javili su u utorak pokrajinski mediji.

Austrijski radio i televizija ORF Tirol izvještava da je nakon prvostupanjske nepravomoćne presude bivšem hrvatskom premijeru potpredsjednica pokrajinskog parlamenta Tirola Gabi Schiessling požuruje stvar jer, kako je izjavila, Sanader to visoko odličje ne zaslužuje.

"Tirol će izgubiti vjerodostojnost"

- Kako bi se osigurala dugoročna vrijednost tog visokog priznanja, založit ću se za oduzimanje istoga u slučaju Sanader - izjavila je Schiessling, naglasivši kako je hitno potrebno ispoštovati zakonsku regulativu, jer će u suprotnom "pokrajina Tirol izgubiti na svojoj vjerodostojnosti".

ORF navodi kako je upravo na njenu inicijativu nedavno pokrajinska Vlada Tirola izmijenila zakon o dodjeli odličja za takve slučajeve.

- Time mi socijaldemokrati želimo odaslati signal protiv korupcije i naše "da za političku čistoću" - zaključila je Schiessling. Mediji navode kako je Ivo Sanader u Tirolu studirao i živio 14 godina.

 

Komentara 6

AR
arjavas
09:48 28.11.2012.

Austrijanci su sve rekli kaj se tiče političkog procesa protiv Sanadera.

KR
krapinek
11:25 27.11.2012.

kaj su čekali do sada

KU
kumpare
12:25 27.11.2012.

pusrane ....... to čeka Čačića, on želi zbog toga da bude snjim u Remetincu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije