Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon presude

Austrija mora omogućiti posvajanje djece u gay zajednici

gay
Grgur Zučko/PIXSELL
20.02.2013.
u 14:39

Sadašnji austrijski zakon o istospolnoj zajednici i roditeljstvu, naime, ne dozvoljava posvajanje djeteta svoga partnera jer smatra da dijete za normalno odrastanje mora imati majku i oca

Nakon što je u utorak Europski sud za ljudska prava (ECHR) u Strasbourgu presudio da partner u istospolnoj bračnoj zajednici ima pravo posvojiti dijete svoga partnera ako takva mogućnost postoji za heteroseksualnu zajednicu dajući time na znanje da austrijski zakon o posvajanju djece diskriminira istospolne osobe, Austrija je prisiljena na promjene.

Sadašnji austrijski zakon o istospolnoj zajednici i roditeljstvu, naime, ne dozvoljava posvajanje djeteta svoga partnera jer smatra da dijete za normalno odrastanje mora imati majku i oca te ne priznaje pravo na postojanje druge majke ili drugog oca.Austrijska socijaldemokratska ministrica za žene  Gabriele Heinisch-Hosek, ne krijući zadovoljstvo odlukom ECHR-a rekla je za austrijsku televiziju ORF kako bi posvajanje djeteta svog istospolnog partnera trebalo biti „samo prvi korak“ Austrije u pravcu izjednačavanja prava istospolnih bračnih odnosno registriranih partnerstva  s onima koje uživaju heteroseksualni  bračni parovi. Pozvala se je na odluku ECHR-a u kojoj je ocijenjeno da „austrijska Vlada ničim nije dokazala da je štetno za dijete da ga podiže istospolni par ili da je pravno štetno imati dvije majke ili dva oca“.

Heinisch-Hosek je pozvala konzervativnu ministricu pravosuđa iz redova „narodnjaka“ Beatrix Karl na brzu izmjenu austrijskih diskriminacijskih odredbi.

Dok austrijske tradicionalno lijeve političke opcije koje su pokrenule cijeli proces priznavanja istospolnih zajednica likuju nad presudom Europskog suda za ljudska prava, desna konzervativna opcija je konsternirana.

Ministrica Karl je rekla kako austrijsko Ministarstvo pravosuđa presudu ECHR-a uzima „vrlo ozbiljno“ i da će još u tijeku ove godine promjenom zakona biti omogućeno posvajanje djeteta svoga partnera u istospolnoj zajednici.

– Radi se o promijeni samo jednog paragrafa – dodala je Karl posebice istaknuvši kako će se izmjene odnositi isključivo na predmet posvajanja djeteta partnera u istospolnoj zajednici, o kojem je presudio ECHR-a. Time je jasno dala do znanja socijaldemokratima (SPÖ) , koji su u vladajućoj koaliciji s narodnjacima da se u izmjenama ne namjerava baviti njihovim ostalim zahtjevima i željama koja se tiču homoseksualnosti.

Sudu u Strasbourgu obratio se je austrijski lezbijski par i 17-godišnji sin jedne od tih dviju 45-godišnjih žena, rođen izvan bračne zajednice, jer su im sve pravne sudske instance u Austriji odbile zahtjev o posvajanju djeteta svoje partnerice.

>> Britanski parlament podržao gej brakove: \'Nije važno koga volite\'

Komentara 8

ZI
zimska idila
15:21 20.02.2013.

Ovo je početek kraja Zapadne sivilizacije kao što je i predviđeno u knjizi Sukob civilizacija. Svijetom će prevladati muslimani jer im je nastup jedinstven imaju puno djece i šire se po svijetu a dozvoliti ili predložiti nešto ovako u njihovim zemljama znači ostati bez glave. Druga rasa koja se širi ekstremnom brzinom to je žuta rasa najviše kinezi. A vi braćo Europljani neka vam druge rase dadu dijecu na usvajanje pa je vi odgajajte jer pored malog broja djece u obitelji ako nije homoseksualna je jedno ili maksimalno dvoje. Pored veće smrtnosti od rođenih i sve više homoseksualaca nema izbora dokazano zapadna civilizacija izumire. Takozvanoj civilizaciji i slobodama nema kraja da postoje stranke pedofila......Zamislite dva muškarca usvoje djevojčicu i zamislite kakav je život te djevojčice. I kažu da je sud presudio ma kakavje to j....i sud to su sigurno homoseksualci koji su zloupotrijebili svoj položaj. Bog je rekao živite i množite se samo kako se ovi množe uzinmajući djecu od sirotinje koja svoju djecu ne mogu uzdržavati već ih moraju dati ovakvim monstrumima.

Avatar Forrest Gump
Forrest Gump
19:50 20.02.2013.

Katastrofa evolucije tiho je pokucala na vrata EU i RH....

OB
-obrisani-
21:55 20.02.2013.

NWO sistematski uništava čoveka kao jedinku nametanjem bolesne filozofije. Uništava se osnovna ćelili ljutskog bića prirodnu bračnu zajednicu. Da je Bog hteo čoveku bi dao oba pola. Da neće uskoro menjati i zakon elektrike da dva utikača prenose energiju iliili dve utičnice prenose električnu energiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije