Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozitivan prirast
Povratak na članak

Austrija ima 8,4 milijuna stanovnika – 11,5 posto stranaca

Porast stanovništva koji se naročito pripisuje pozitivnom migracijskom trendu, trn je u oku u austrijskim krajnje desničarskim krugovima koji traže stop za strance i više brige za Austrijance.

Komentari 3

ZE
.zeitgeist.
15:18 14.05.2012.

Kladim se da se Hercegovci, odnosno Bosanci u Austriji izjašnjavaju kao Austrijanci.

VL
AA
aabbcc
17:03 14.05.2012.

. desničarskim krugovima, koji traže stop za strance i više brige za Austrijance. ______________________________________________________________ Ali to nece ici bez da traze i reciprocno prime oko 2 milijuna Austrijanaca koji su iseljeni po citavom svijetu a najvise poslije 2-sv rata kadaa im je vladala glad i neimastina.

VL
US
usora1
23:27 15.05.2012.

Gospodine zeitgast vidim da ste stavili njemacki sinonim kladim se da si i sam bosanac ili hercegovac. Ako nisi znao u Austriji ne postoji klasicni popis stanovnistva niti imovine sve im je lijepo dokumentirano u njihovim opcinama te je potrebnoo samo aktualizirati datoteku i evo odgovora. oni popis vrse po prijavi boravka a to se radi uz pokaz putovnice znaci da se vecina bosanaca i hercegovaca u ovom slucaju izjasnjavaju kao Hrvati jer po ustavnom pravu imaju pravo na Hrvatsku putovnicu Bog i Hrvati

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.