Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
filmska potjera

Austrija: Hrvat i Srbin kroz zahodski zid pobjegli iz zatvora

\'za unu....19. 03. 2009. zatvor u remetincu/zatvorska celija Photo: Zeljko Hladika/Vecernji list\'
Željko Hladika/PIXSELL
12.10.2011.
u 10:14

Uprava zatvora za bijeg je doznala od slučajnih prolaznika koji su zatvorenike vidjeli kako se provlače kroz rupu.

Srbin Ivan D. (32) i Hrvat Mario S. (38) poveli su se za onom starom "Kad se male ruke slože, sve se može" i udružili snage. Zatvorskog života u austrijskom Hirtenbergu u Badenu bilo im je dosta. U petak su pobjegli kroz rupu u zahodu praonice. U bijeg su se dali i jedan Kosovar te Rumunj, piše Krone.

Uprava zatvora za bijeg je doznala od slučajnih prolaznika koji su zatvorenike vidjeli kako se provlače kroz rupu. U lov na kriminalce odmah je krenulo oko 80 policajaca, a za njima su tragali i helikopterom. Uočili su ih nakon 20 minuta potrage. Policajci su morali ispaliti nekoliko hitaca u zrak kako bi ih prisilili da se predaju. Uhitili su tek Kosovara i Rumunja i vratili ih u zatvor. Ivan D. i Mario S. još su u bijegu.

Ivan i Mario služili su kazne od tri, odnosno tri i pol godine zbog brojnih provala i dilanja droge. Prema pisanju austrijskih medija, začetnik ideje o bijegu bio je Ivan D. Bijeg se, vjeruju policajci, planirao mjesecima. Njih četvorica radila su u praonici s još 25 zatvorenika. Imali su pristup svim prostorijama te su svakoga dana skidali centimetar po centimetar betona. Iz zatvora kažu da je jedan od bjegunaca krajem studenog trebao izaći iz zatvora, piše Kurier.

Ključne riječi

Komentara 10

LI
liliZG
10:37 12.10.2011.

eto.........ni tome Hrvat ne može biti idejni začetnik, nek mu netko drugi mora dati ideju, baš smo stoka sitnog zuba........................

CH
chemica
11:05 12.10.2011.

Čovjeku krene suza na oko od miline. Kao nekada u Jugi. Bratstvo i jedinstvo u skladu s vremenom. Nekad smo zajedno gradili, a danas zajedno krademo i bježimo iz zatvora. Drug Tito je ponosan na nas.

MA
mališa
11:05 12.10.2011.

Za sve ostale piše koje su nacionalnosti osim za ovog Kosovara. Šta je on. Na Kosovu žive Albanci, Srbi, Romi, Bošnjaci, Turci, a bilo je i Hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije