Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
legendarni brod

Australski milijarder gradi repliku Titanica, prva plovidba 2016.

'titanic'
''
03.10.2012.
u 17:09

Brod će biti visok 53 metra, dugačak 270 metara i težit će 40.000 tona. Imat će 840 kabina te će kao i prvi, biti podijeljen na prvu, drugu i treći klasu

Australski milijarder Clive Palmer u New Yorku će zajedno s kćeri bivšeg predsjednika SAD-a Johna F. Kennedyja, Caroline, predstaviti plan za izgradnju Titanica II.

Naime, Palmer je još u travnju najavio projekt gradnje replike legendarnog Titanica koja će biti istih dimenzija kao i brod koji je potonuo 12. travnja 1912. godine, a sam projekt predstavit će 4. prosinca na američkom nosaču aviona USS Interpid, piše The Australian.

Na svečanoj večeri na predstavljanju projekta posluživat će se isti jelovnik kao i u noći kada je Titanic potonuo.

– Ovo će biti posebna prilika za poslovni svijet SAD-a kao i za cijeli svijet, da vide napredak napravljen na projektu Titanic II. Vlada interes za cijeli projekt od dana kad smo ga najavili, a posebno su zainteresirani budući putnici koje zanima kako mogu rezervirati kabinu za prvo putovanje novog broda – rekao je Palmer.

Inače, prvo putovanje zakazano je za 2016. godinu, a brod će ploviti iz Kine, gdje će biti izgrađen, do Southamptona u Engleskoj te će se nakon toga zaputiti prema New Yorku.

Brod će biti visok 53 metra, dugačak 270 metara i težit će 40.000 tona. Imat će 840 kabina te će kao i prvi biti podijeljen na prvu, drugu i treću klasu.

Ključne riječi

Komentara 3

BO
bolesnodrustvo
17:38 03.10.2012.

Komu je život dosadio nek kupi kartu za prvu plovidbu preko Atlantika. (nije mi želja da završi kao original)

DU
Deleted user
17:47 03.10.2012.

bolje da gradi repliku enterprisa i krene prema proxima centauri....

KO
kovacipotkivac
20:14 03.10.2012.

A jel ce i santa leda da bude replika il ce da nalete na neku novu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije