Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Wikileaks

Hakeri napali Mastercard jer su blokirali isplate WikiLeaksu

assange
REUTERS/Pixsell
08.12.2010.
u 10:17

Diplomati State Departmenta žale se da ne mogu obavljati svoj posao jer im više nitko ne vjeruje. – Gotovo da smo ostali bez posla. Nitko ne želi razgovarati s nama - požalio se neimenovani diplomat.

Američki predsjednik Barack Obama nije još dao nikakav komentar o aferi WikiLeaks i američkim depešama. Bivši analitičar CIA-e Larry Johnson izjavio je za The New York Times da je kampanja protiv WikiLeaksa dirigirana iz Bijele kuće. – Kampanju vodi sam vrh. Dirigira je Bijela kuća. Taj napad nije samo stvar jednog ministarstva ili agencije – izjavio je Johnson, koji je radio u antiterorističkom odjelu State Departmenta. 

Diplomati State Departmenta žale se da ne mogu obavljati svoj posao jer im više nitko ne vjeruje. – Gotovo da smo ostali bez posla. Nitko ne želi razgovarati s nama – požalio se neimenovani američki diplomat agenciji Reuters. Prema njegovim riječima, ljudi iz stranih vlada koji moraju razgovarati s američkom diplomacijom traže jamstva da sadržaj razgovora neće biti objavljen. – Oni koji nisu iz vladina sektora uopće ne žele razgovarati s nama. Za dvije-tri godine sve će biti zaboravljeno i moći ćemo raditi kao dosad – izjavio je.

Ako Velika Britanija odluči Assangea izručiti Švedskoj, gdje je optužen za silovanje, Australija može od Švedske tražiti da joj ga se izruči. Internetom kruži peticija koju je potpisalo dvjestotinjak svjetskih intelektualaca – akademika, pisaca, novinara, čak i bivših pripadnika tajnih službi – koji od australske premijerke Julije Gillard traže da zaštiti svog sugrađanina od prijetnji, uključujući prijetnje smrću koje su se mogle čuti iz mnogih usta: od notorne Sarah Palin do Toma Flanagana, bivšeg šefa kabineta kanadskog premijera. U petak će u Sydneyu biti održan miting potpore Julianu Assangeu.

WikiLeaks je najavio da će tužiti Visa Europ i Mastercard te PayPal zato što su blokirali plaćanje donacija putem kreditnih kartica, prenosi BBC. Visa Europe Mastercard zasad nisu komentirali prijetnje tužbom. PayPal je priznao da su plaćanja WikiLeaksu blokirali na zahtjev State Departmenta. Hakeri koji podržavaju WikiLeaks tvrde da su uspjeli srušiti stranice Mastercarda te švedskog tužitelja.

Komentara 62

Avatar atrpimir
atrpimir
11:39 08.12.2010.

Eto, konačno je propala U.K.

DU
Deleted user
14:09 08.12.2010.

Vračamo se u mračno doba komunizma, ali sada mrak prelazi na zapad. E da. To je tako kada plus pobjedi minus, sve se počne raspadati.

GR
grrow
15:57 21.01.2011.

a vid ovo... Najveća hakerska prevara u povijesti - odlikaši na teškim drogama protiv \'retardiranih vladinih služenika\' http://hackk.notlong.com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije