Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COMPUTEX TAIPEI

Asus predstavio računalo s dva OS-a – Windowsom i Androidom

asus transformer book trio (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
04.06.2013.
u 09:44

Tajvanska tvrtka predstavila ga je kao stolno računalo, laptop i tablet od 11,6 inča u jednom uređaju

Asus je na tehnološkom sajmu Computex u Taipeiju predstavio Transformer Book Trio, laptop koji koristi dva operativna sustava - Windows 8 i Android Jelly Bean, prenosi BBC. Tajvanska tvrtka predstavila ga je kao stolno računalo, laptop i tablet od 11,6 inča u jednom uređaju. U Asusu kažu da će korisnici moći sinkronizirati podatke između dva operativna sustava kako bi prijelaz iz jedne platforme na drugu bio gladak. Predstavljen je i Fonepad Note, phablet s ekranom od šest inča, stylusom i rezolucijom od 1080 piksela.

Acer je na sajmu u Tajvanu najavio tabletno računalo od 8,1 inča koje u potpunosti može pokretati Windows 8. Iconia W3, tvrde, prvi je uređaj koji omogućuje ugodno korištenje operativnog sustava za stolno računalo s jednom rukom. Tvrtka je najavila i svoj prvi phablet – kombinaciju smartphonea i tabletnog računala. Liquid S1 ima ekran dijagonale 5,7 inča i utore za dvije Sim-kartice, no i rezoluciju od samo 720 piksela i nedostatak podrške za 4G.

Sajam Computex otvoren je danas, a trajat će do 8. lipnja.

>> Samsung predstavio najveći smartphone, Galaxy Mega

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije