Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantni detalji

Assange na prosvjedu: Engleske banke opljačkale afrički novac

Trening reprezentacije
Foto: Saša Zinaja
1/2
16.10.2011.
u 14:58

Tvrdi da je 210 milijardi dolara za pomoć Africi u posljednjih 30 godina završilo u Londonu.

- Zašto su banke napale Wikileaks? - pitao se Julian Assange ispred novinara na prosvjedu Occupy London. Assange je optužio engleske banke za krađu i pranje novca.

- Gdje korupcija počinje u svijetu, završava u Londonu - nastavio je.

Osvrnuo se na Afriku za koju tvrdi da je svijet donirao 670 milijardi dolara u posljednjih 30 godina, a da od toga 210 milijardi dolara završilo je u Londonu. -To nije afrički problem, to je fiskalni problem - izjavio je.

Također se osvrnuo na medije za koje se pitao zašto ne izvještavaju i pišu o ovom problemu. Londonske banke prozvao je za primanje korumpiranog novca.

Na jučerašnjem prosvjedu u Londonu pojavio se Assange koji je dočekan poput Mesije novog doba. Na prosvjedu se probio kroz policajce dok je okupljena masa uzvikivala njegovo ime.

Ključne riječi

Komentara 39

Avatar _Hedon_
_Hedon_
17:58 16.10.2011.

Opa, maca popapala video?

MC
Marsijan@c6
02:07 17.10.2011.

teske milijune su ljudi sakupili za Hiti a koliko je pomoci dospjelo narodu...... Mrvice. Sve je banda pokrala...Stavili Busha i Clintona da nadgledjaju..... prljava lopovska kopilad

UN
unbekant
17:58 16.10.2011.

\"zagreb33\" ali ti muslimani daju dzabe naftu,pohlepnoj europi i americi,lova je bezvrjedna ako nema nafte jado jadni.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije