Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javni istup

Assange Obami: Prekinite lov na vještice i učinite pravu stvar

Julian Assange (1)
Reuters/Pixsell
Autori: kh/VLM, mvi/VLM
19.08.2012.
u 15:42

Assange se okupljenima obratio s balkona ambasade nakon osam tjedana skrivanja i traženja azila od Ekvadora

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange obratio se javnosti nakon osam tjedana skrivanja u ekvadorskoj ambasadi u Londonu.

Assange je od američkog predsjednika Baracka Obame zatražio da "učini pravu stvar" te pozvao američku vladu da se "odrekne lova na vještice koji vrši protiv WikiLeaksa".

Okupljenima se obratio s balkona zgrade ambasade, donosi BBC.

Assange je također zatražio da se oslobodi Bradley Manning koji je optužen za objavljivanje povjerljivih dokumenata na stranicama WikiLeaksa te čeka suđenje u SAD-u. Zahvalio je i ekvadorskom predsjedniku što mu je odobrio azil.

– Kao što je WikiLeaks pod prijetnjom, tako je i sloboda govora i zdravlje našega društva – rekao je u svom 15-minutnom govoru Julian Assange.

Podsjetimo, osnivač WikiLeaksa zatražio je azil u Ekvadoru jer mu prijeti izručivanje u Švedsku koja ga tereti za seksualno zlostavljanje. Assange niječe te optužbe.

 

Komentara 41

DU
Dugopamti
16:03 19.08.2012.

Ovo mi izgleda kao manipulacija nasljednika ruskog KGBa a sve u stilu akcije koju su 1967. izveli sa Bennom Ohnesorgom, što se razjasnilo tek 35 godina kasnije.

EA
Enemy at the Gates
16:06 19.08.2012.

Borac za ljudska prava i slobodu govora Assange je izasao na balkon i dao izjavu koju Britanci i Amerikanci nisu zelili cuti. Posljedica toga BBC i englesko-americka medija njega cenzuiraju. Cijeli svijet znade istinu da je Assange voljan ici u Svedsku na sud pod uvijetom da mu Svedska garantira da nece biti izrucen tamo preko Oceana gdje ljude tucu i ubiju u zatvoru, gdje ljdi se ne mogu obraniti, gdje nestanu u mrak. Asange je nevin i nesmi zavrsiti kao horvatski generali.

IV
Ivan1970
15:56 19.08.2012.

Trakor, nisam preko google uspio da prevedem sto si napisao stoga bih te zamolio da ti prevedes na Srpski ili Hrvatski jezik...unaprjed zahvalan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije