Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori za skupštinu

Assad odlučio: Parlamentarni izbori održat će se 7. svibnja

'Syria\'s president Bashar al-Assad gestures as he speaks to journalists during a press conference after talks with Ukraine\'s President Viktor Yanukovych on December 3, 2010 in Kiev. Bashar al-Assad
'SERGEI SUPINSKY'
13.03.2012.
u 18:38

Šef izbornog odbora poručuje da će izbori za narodnu skupštinu biti demokratski i slobodni.

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad u utorak je izdao dekret kojime je odredio kako će se parlamentarni izbori održati 7. svibnja, prenosi državna novinarska agencija SANA. Ovaj je potez dio niza reformi kojima Assad želi obuzdati jednogodišnji ustanak protiv svoje vlade.

Šef izbornog odbora Khalaf al-Azzawi ustvrdio je da je Assadov dekret prvi korak u primjeni novog ustava te potez koji dokazuje da će izbori za sirijsku narodnu skupštinu biti demokratski i slobodni.

Vijest o datumu izbora dolazi samo nekoliko dana nakon što je Siriju posjetio posebni izaslanik UN-a i Arapske lige Kofi Annan, koji je u razgovorima s Assadom tijekom vikenda iznio niz prijedloga za rješavanje krize. Annan tek očekuje Assadov odgovor na te prijedloge, a trenutačno je u posjetu Ankari gdje s turskim premijerom Recepom Tayyipom Erdoganom te ministrom vanjskih poslova Ahmetom Davutogluom raspravlja o situaciji u Siriji. U utorak se susreo i sa šefom oporbenog Sirijskog nacionalnog vijeća Burhanom Ghaliounom.

U sukobima između sirijskih sigurnosnih snaga i pobunjenika u posljednjih godinu dana dosad je poginulo više od 8000 ljudi, uključujući i žene i djecu, rekao je u ponedjeljak predsjednik Opće skupštine UN-a Nassir Abdulaziz Al-Nasser, koji je također ustvrdio da su kršenja ljudskih prava u Siriji raširena i sustavna te da je međunarodna zajednica odgovorna djelovati. Kako prenosi CNN, sirijski oporbeni aktivisti tvrde da broj poginulih premašuje 9000. Sirijska vlada tvrdi da se bori protiv naoružanih militantnih skupina, koje također optužuje za dio civilnih žrtava.

Komentara 11

WA
wahr
20:43 13.03.2012.

...... izbori za sirijsku narodnu skupštinu biti demokratski i slobodni........ Ovo je zadnja stvar koju zeli UKUSA i njeni sponzirani teroristi/revolucionari Ipak, bravo cestitka Rusiji i Siriju na mudroj odluci.

Avatar Alfons_x
Alfons_x
21:34 13.03.2012.

Kakvi god bili izbori, \"zapad\" će ih proglasiti namještenima, baš kao što je onaj nesretnik tonino pic(k)ula takvima proglasio izbore u Rusiji......NEPOŠTENI izbori....reče to \"pošteni\" čovjek iz zemlje na brdovitom balkanu u kojoj mrtvi glasuju jednom a neki živi po dva puta, zemlje u kojoj se ustav mijenja da referendum \"za\" eu prođe, zemlje u kojoj protivnici eu nisu doslovce imali nikakvu šansu u medijima......

OB
-obrisani-
20:31 13.03.2012.

samo vi uvedite demokraciJU, pa će vam narod vladati, kao što \"vlada\" u rvacku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije