Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naoružavanje Sirije

Assad: Od Rusa smo dobili prvu pošiljku projektila S-300

hassan, sirija (1)
VL
30.05.2013.
u 22:10

- Raketni sustav S-300 su obrambeno, a ne napadačko oružje, pa ne vidim razloga zbog kojih bi Izrael trebao biti zabrinut zbog njegove isporuke - kazao je sirijski predsjednik Bashar al-Assad.

Tijekom intervjua libanonskoj satelitskoj postaji Manar, usko povezanoj s Hezbollahom, sirijski predsjednik Bashar al-Assad komentirao je predstojeće mirovne pregovore koji će biti održani u Genevi, ali je potvrdio i kako je sirijska vojska iz Rusije već dobila prvu pošiljku raketnog sustava S-300

- Raketni sustav S-300 su obrambeno, a ne napadačko oružje, pa ne vidim razloga zbog kojih bi Izrael trebao biti zabrinut zbog njegove isporuke. Preko ruskog posrednika upozorili smo i SAD i Izrael nakon što su zaprijetili kako će njihovo zrakoplovstvo uništiti naše S-300 projektile. Poručili smo im kako ćemo ovoga puta, u slučaju napada na Siriju, odmah odgovoriti istom mjerom - izjavio je sirijski predsjednik Bashar al-Assad tijekom intervjua. Kako je naglasio, inače nema namjeru u javnosti govoriti o vojnim pitanjima i pitanjima koji se tiču nacionalne sigurnosti, no pregovori Rusije i Sirije dovršeni su, uključujući i potpisivanje sporazuma, i prije izbijanja sukoba. Rusija se svog dijela dogovora sklopljenog 2010. godine, držala.

- Sve što smo potpisali za sada je s njihove strane i ispoštovano. Bez obzira na pritiske nemaju namjere odustati od provođenja sporazuma o vojnoj suradnji i naoružavanju sirijske vojske. Za sada smo dobili prvu pošiljku raketa S-300 i još mnogo drugog naoružanja koje će dovesti do vojne ravnoteže između Sirije i Izraela. Rusija provodi dogovorenu suradnju, unatoč činjenici da je izraelski premijer Benjamin Netanjahu tijekom posjeta Moskvi pokušao uvjeriti predsjednika Rusije Vladimira Putina da nam ne isporuči naoružanje. Međutim, Rusi su odlučni ispoštovati dogovor i nakon isporučene prve pošiljke uskoro uskoro dolazi i druga isporuka raketa S-300 te ostalog naoružanja obuhvaćenog potpisanim sporazumom, ustvrdio je Assad tijekom intervjua postaji Manar.

>>Sirijska vojska nakon vojnog aerodroma zauzima i selo Marjun

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije