Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neće otići iz sirije

Assad: Ja nisam lutka Zapada, moram živjeti i umrijeti u Siriji

bašar al-asad, bashar al-assad
AFP/PIXSELL
08.11.2012.
u 19:14

Mi smo posljednje uporište sekularizma, stabilnosti i suživota u regiji, rekao je Assad

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad rekao je da ne namjerava napustiti zemlju u kojoj već gotovo 20 mjeseci traje krvavi građanski rat.

– Ja nisam lutka. Zapad mi nije naredio da idem na Zapad ili u bilo koju drugu zemlju. Ja sam Sirijac, nastao sam u Siriji, moram živjeti u Siriji i umrijeti u Siriji – rekao je Assad u intervjuu za rusku medijsku kuću RT. Poručio je da bi pad njegove vlade mogao izazvati negativne učinke diljem regije, ali i svijeta.

– Mi smo posljednje uporište sekularizma, stabilnosti i suživota u regiji – rekao je, dodavši da bi njegov pad izazvao "domino-učinak koji bi utjecao na svijet od Atlantika do Pacifika".

Sirijska vlada i šarolika oporba još uvijek nisu uspjele postići dogovor o prekidu vatre. Mnoge strane zemlje pozivaju Assada da odstupi, a neke zazivaju čak i vojnu intervenciju da bi se zaustavili nemiri. Asad ne vjeruje da će do potonjeg doista doći.

– Mislim da Zapad neće intervenirati, no ako to učini, nitko neće moći predvidjeti što će se sljedeće dogoditi. Mislim da si cijeli svijet ne bi mogao priuštiti cijenu te invazije – tvrdi Assad.

>> Kurdi prelaze Assadu jer ne podnose islamističke pobunjenike

Ključne riječi

Komentara 16

AA
aabbcc
23:05 08.11.2012.

. Zar ne bud bolje da nase predsjedike za Zapada preselimo u Siriju i odmah bi naredili pobunjenicima da prestanu pucati.

ST
strukle.
06:41 09.11.2012.

Uvijek ista kuknjava o Rotschildima, resursima itd. Spamerima nebi bilo na odmet malo prouciti stvari prije nego pocnu prepisivati jedno te isto. Interesantno kako ruski intervju, vodjen na engleskom jeziku, "zaboravlja" ulogu Rusije kao glavnog destabilizatora Sirije.

IC
ice12
19:54 08.11.2012.

Slicno je govorio i Gadafi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije