Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mato Arlović:

Arlović: U SDP-ov sukob nisam se miješao, bila je to ljudska gesta

mato arlović
Igor Kralj/Pixsell
18.12.2012.
u 20:52

Rekao sam Bajroviću da mi je žao što se tako razilazi sa SDP-om, a to o vertikalama SDP-a, njegova je interpretacija, kaže Arlović

U intervjuu Slobodnoj Dalmaciji nakon isključenja iz SDP-a, Vinko Bajrović Capo rekao je da se ugodno iznenadio pozivu prvoborca SDP-a Mate Arlovića koji je “jako tužan što se ovo događa” rekao: “Vinko, mi smo vertikale stranke, držali smo je od početka, o tebi svi znaju sve”.

Je li se uistinu tako aktivirao u splitskom političkom obračunu, pitali smo Arlovića zbog članka 16. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu: “Sudac Ustavnog suda ne smije biti član nijedne političke stranke niti svojim javnim djelovanjem i postupanjem smije iskazivati osobnu naklonost prema bilo kojoj političkoj stranci”. U Arlovićevoj službenoj sudskoj biografiji, dakako, nema spomena SDP-a!

– Jedna me je kolegica nazvala i rekla mi da je Vinko Bajrović u vrlo teškom emotivnom stanju. Nazvao sam ga i rekao mu da mi je žao što se na takav način razilazi sa SDP-om, a to o nama kao vertikalama SDP-a, njegova je interpretacija. To što on sada vrti jer misli da bi mu to moglo koristiti ili za što već, njegova je stvar, ali suludo bi bilo da se ja tako miješam. Pa kolege su me ismijavali kad sam još kao kandidat za ustavnog suca rekao da mi članstvo u SDP-u miruje, a u slučaju izbora prestaje. To što sam nazvao Bajrovića bila je samo moja ljudska gesta – kaže sudac Arlović.

>>Bernardić i Ostojić zbunjeni: Šef ih želi posvaditi i uništiti?

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:11 20.12.2012.

Prepao se sudac ustavnog suda za svoj položaj. Članstvo u mirovanju jednoga dana bi moglo biti sahranjeno, te doživjeti izgon kao Vinko Bajrović. Na žalost revanšizam, zapovjedni ucjenjivaćki prizori svakidašnjica su u stranci iz koje je bolje na vrijeme izići.ći. Ufoteljeni zahvaljujući stranci imaju velike ambicije, te za postizanje cilja ne prežu od svih mogućih sredstava. Čitajući o profesoru Bajroviću dolazim do spoznaje da je bio višak u stranci koju je demokratičnost napustila odavno, ali kasno je spoznao. Tko je u toj stranci ostao a naročito iz njegovog Splita, osim poltrona Jurjevića. Godinama se skrivao i sanjao o nekom vladajućem ufoteljavanju. Imao je sreće biti saborski zastupnik, ali nezaslužno. Kao što Milanović odabire, ufoteljava poslušnike, tako i splitski ogranak radi. U Zagrebu naređuju da se za gradonačelnika postavi Ostojić, koji nije bio sposoban kao ministar ništa rješiti, tako u Splitu nastoj postaviti Baldasarija, koji je ovo sve i zakuhao. Žalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije