Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad pod vodom

Argentinska 'atlantida': Potopljeni trenuci života izašli na površinu

Lago Epecuen (1)
Foto: Screenshot Youtube
1/4
19.03.2013.
u 10:34

Lago Epecuen nekada je bio vrlo popularno argentinsko ljetovalište, a danas je turistička atrakcija koju godišnje posjeti više od 20.000 turista

Poput mitske Atlantide argentinski grad Lago Epecuen nestao je pod vodom nakon potopa prije trideset godina kada su snažne oborine i rast razine vode iz obližnjeg jezera ovaj gradić južno od Buenos Airesa smjestile na dubinu od desetak metara.

Tri desetljeća kasnije, voda se gotovo u potpunosti povukla, a prizori ostataka potopljenog grada, prekriveni srebrno-bijelom bojom pokazuju 'zamrznute' trenutke života njegovih stanovnika prije potopa.

Prije trideset godina stanovnici su jedva uspjeli pokupiti ono najosnovnije i spasiti živu glavu ostavljajući iza sebe svoje domove, radna mjesta i uspomene.

Lago Epecuen nekada je bio vrlo popularno argentinsko ljetovalište, a danas je turistička atrakcija koju godišnje posjeti više od 20.000 turista. Taj broj iz godine u godinu raste, kako se voda od 2009. godine počela povlačiti.

 

Daily Mail piše kako je prema legendi jezero nastalo od suza velikog gradonačelnika koji je žalio za svojom voljenom. Prema toj legendi voda jezera Epecuen - ili "vječnog proljeća" - može izliječiti depresiju, reumatizam, kožne bolesti, anemiju, pa čak i dijabetes, zbog čega je Lago Epecuen i bio izuzetno popularan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije