Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ovisnost

Apple silno želi razvod od konkurenta Samsunga

apple iphone
Reuters/PIXSELL
01.07.2013.
u 10:40

Apple je pronašao novog proizvođača procesora na Tajvanu. No do 2014. Samsung će i dalje biti glavni opskrbljivač Applea

Moćni tehnološki div Apple konačno je ovoga mjeseca uspio potpisati ugovor s tajvanskim proizvođačem čipova TSMC-om koji će za Apple početi raditi 2014. Apple sada glavne dijelove svojih uređaja i generatora prihoda poput pametnog mobitela iPhonea i tableta iPada zapravo kupuje od Samsunga.

Apple je, naime, još uvijek glavni Samsungov kupac procesora i memorijskih čipova. Kada su otpočeli tu suradnju, nije bilo nikakvih zapreka na tržištu jer Samsung nije imao proizvode koji su direktno konkurirali Appleu. No posljednjih godina Samsung i Apple najveći su konkurenti upravo na tržištu pametnih mobitela i tablet-računala. Usto su upravo u posljednje dvije godine i Apple i Samsung utrošili hrpu novca ne bi li se međusobno optuživali za krađu patenata i intelektualnog vlasništva te jedan drugom branili prodaju na određenim tržištima.

Apple već neko vrijeme pokušava smanjiti ovisnost o Samsungu i potpuno se odvojiti. Za početak je pokušao s novim proizvođačem zaslona, no neki iPadi i dalje imaju Samsungov ekran.

>> Samsung dobio tužbu: Appleovi proizvodi mogli bi biti zabranjeni u SAD-u

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije