Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
baterija cijeli dan!

Apple predstavio novi MacBook Air i sustav iOS 7!

apple (1)
Foto: REUTERS/PIXSELL
1/5
10.06.2013.
u 20:36

Baterija na 11-inčnom računalu MacBook Air traje 9 sati, a na 13-inčnom čak 12 sati

Apple je na "Worldwide Developers Conference" u San Franciscu predstavio novi MacBook Air i MacBook Pro.

Novi MacBook Air u prodaju ide već danas, a novo prijenosno računalo ima mnogo bolju grafiku te mu baterija duže traje. Naime, baterija na 11-inčnom računalu traje 9 sati, a na 13-inčnom čak 12 sati, piše Mashable.

– Možete pogledati gotovo sva tri dijela Gospodara prstenova – našalio se glasnogovornik Applea. Oba računala sa 128 GB memorije stajat će 999 dolara, a sa 256 GB memorije 1.199 dolara (cijene za Ameriku). 

Apple je, između ostaloga, predstavio i novi operativni sustav iOS 7 za koji je direktor Tim Cook rekao da je najveća promjena otkad su predstavili prvi iPhone.

Prva promjena koja se odmah uočava je novi 'slide to unlock' zaslon, ali i traka s obavijestima. Ikonice na početnom zaslonu su potpuno redizajnirane, a redizajnirane su praktički i sve osnovne aplikacije, mape, game centar, e-mail klijent i sl. Galerija fotografija sada prikazuje slike na cijelom zaslonu.

iOS 7 sadrži 'Kontrolni centar' koji objedinjuje prečice prema često korištenim postavkama, kontrole glazbe, a obavijestima se može pristupiti i ako je zaslon zaključan.

>> Appleovi proizvodi mogli bi biti zabranjeni u SAD-u

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije