Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
noviteti

Apple predstavio MacBook Pro s retina zaslonom

Apple,mac (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
12.06.2012.
u 10:28

Predstavljeni su i nadograđeni modeli iz serije Air i Pro koji sada rade na posljednjoj verziji Intelovih Core procesora dok će korisnike iPhonea i Pada oduševiti nova verzija mobilnog operativnog sustava s integriranim Facebookom.

MacBook Pro s retina zaslonom jedan je od noviteta iz Appleove kolekcije koji je uz nove modele prijenosnih računala iz serije Air i Pro te iOS6, novu verziju mobilnog operativnog sustava za iPhone i iPad, predstavljen u ponedjeljak na konferenciji u San Franciscu.

''Najbolje računalo koje su ikada napravili'' MacBook Pro nešto je deblje od prethodnika Aira, no ujedno je i najlakši model Pro dosad. Odlikuje ga retina ekran od 15,4 inča s rezolucijom od 2880x18.000 piksela. Najjači model dolazi sa 2,7 GHz četverojezgrenim procesorom sa 16GB RAM-a i baterijom koja može trajati oko sedam sati rada. Za osnovni model s 2,3 GHz četverojezgrenim Core i7 procesorom, 8GB RAM-a i 256 GB flash memorije potrebno je izdvojiti 2199 dolara.

Predstavljeni su i nadograđeni modeli iz serije Air i Pro koji sada rade na posljednjoj verziji Intelovih Core procesora, dok će korisnike iPhonea i Pada oduševiti nova verzija mobilnog operativnog sustava s integriranim Facebookom na koji će se sadržaj moći objavljivati direktno iz aplikacija. Nadograđena je i Siri koja se od sad može koristiti na više jezika, pokretati aplikacije te pisati titlove.

 

 

 

Komentara 1

NE
nepotrebni
13:13 12.06.2012.

Je, je.. 18000 pixela po visini. Treba znat i prepisat..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije