Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okončana bitka

Apple za ime iPad kineskoj tvrtki platio 60 milijuna dolara

'11.07.2011.,Zagreb - Ilustracija uputrebe tablet racunala Apple ipad 2 u svrhu fotografiranja, navigacije gradom i pregledavanja internet stranica. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
02.07.2012.
u 21:34

Proview tvrdi da prava za kinesko tržište na ime iPad posjeduje još od 2000. godine

Apple je pristao platiti 60 milijuna dolara kineskoj tvrtki Proview, čime je okončana pravna bitka dviju kompanija oko prava na ime iPad, javlja BBC. Riječ je o imenu kojeg američka tvrtka koristi za svoje tabletno računalo, no Proview tvrdi da na njega posjeduje prava za kinesko tržište još od 2000. godine.

Apple je pak 2009. godine prava za korištenje tog imena diljem svijeta za 55 tisuća dolara kupio od tajvanske podružnice Proviewa. Međutim, Kinezi tvrde da ta podružnica nije imala pravo prodati prava na ime za kinesko tržište, koje je među najbrže rastućim tržištima za Appleove proizvode.

Sukob je rezultirao povlačenjem iPada iz prodaje u nekim dijelovima Kine. Proview je tražio da se prodaja tog tableta zabrani u Šangaju, što je sud odbio.

- Slučaj je riješen, obje su strane zadovoljne dogovorom - potvrdio je odvjetnik tvrtke Proview.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije