Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
antižidovska propaganda

Antisemitizam raste u Francuskoj

Alain Soral
Deutsche Welle video screenshot
07.05.2014.
u 09:00

Stotine tisuća Francuza posjećuju internetske stranice ekstremnog desničarskog intelektualca Alaina Sorala. Soral otvoreno hvali Hitlera

U Francuskoj se već duže vrijeme može primijetiti porast antisemitizma.

Natpisi s antižidovskom propagandom, prijetnje i uvrede koje ovi doživljavaju na ulici, u javnim prometnim sredstvima, na radnim mjestima i u školama, gotovo su već dio svakodnevice.

Veliki broj židova je već napustio Francusku, mnogi planiraju isto. Jedan dio ove hajke na židove dolazi od strane muslimana, drugi pak dio iz radikalno lijevog tabora.

Međutim i komičar Dieudonné svojim antisemitskim nastupima puni koncertne dvorane, a stotine tisuća Francuza posjećuju internetske stranice ekstremnog desničarskog intelektualca Alaina Sorala. Soral otvoreno hvali Hitlera te još uvijek tvrdi kako su nacisti izgradnjom autocesta prema istoku spasili njemačko gospodarstvo.

>> Nakon optužbi za antisemitizam H&M povukao spornu majicu

Komentara 21

ST
stomugromova
14:34 07.05.2014.

Cionisti su uglavnom Askhenazi Khazari,koji nisu semitski narod,nego turkmensko pleme,koje je u 5st. konvertiralo na judaizam.Židovi Semiti su Sefarde,Mizrahi u Iranu i u Etiopiji.Ovih prvih je daleko najviše.Dakle baš ti koji nisu Semiti,skovali su taj termin.Antisemit bi mogao biti Askhenazi Khazar,koji je zatvorio Palestinske Semite u konc logor na Zapadnoj obali i Gazi.

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
14:49 07.05.2014.

Semiti su svi stanovnice Palestine, Muslimani, Katolici, Jevreji i ostali. Odkad su Yevrejski sionisti odlucili da ce tamo napraviti Izrael od onda oni nazivaju antisemiti sve one koji su bili protiv te drzave. Postoje i Jevreji antisionisti, zato netreba mjesati pojmove, ali to neide u prilog sionistima pa namjerno prave zbrku. Nemam nista protiv Izraela, ali sionizam se ne zaustavlja na granicama te drzave, sionizam nema granica.

Avatar superhik74
superhik74
14:44 07.05.2014.

Naslov nije bas najtocniji jer Europski zidovi nisu semiti vec Europljani, pa se moze govoriti o anti-zidovstvu, dok je primjer pravog antisemitizma u Izraelu i okupiranim Palestinskim teritorijima gdje istocno-Europski doseljenici vec desetljecima maltretiraju lokalne semite, Palestince.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije