Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrinja

Antifašisti traže da Sabor ne sponzorira obilježavanje Bleiburga

Ivan Fumić
Boris Šćitar/PIXSELL
18.02.2012.
u 18:42

Također Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske će zahtijevati da se ne ukida državni praznik 22. lipnja, Dan antifašizma u Hrvatskoj.

Član Predsjedništva Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske, Ivan Fumić, najavio je kako će njihov Izvršni odbor predložiti Hrvatskom saboru prestanak pokroviteljstva nad komemorativnim svečanostima kojima se svake godine obilježavaju žrtve Bleiburga. Također će zahtijevati da se ne ukida državni praznik 22. lipnja, Dan antifašizma u Hrvatskoj. Takav su prijedlog podržali sudionici izborne i izvještajne skupštine Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Petrinje.

Po ostvarenom programu, organizaciji i brojnosti, rečeno je na skupštini, petrinjska se udruga ubraja među najbolje u cijeloj Hrvatskoj. Zbog takvih rezultata, ponovo su za predsjednicu i tajnicu izabrane Zrinka Ćorić i Višnja Trklja. Akrivnosti Petrinjaca pohvalili su i gosti iz srodnih udruga Požege, Novske, Garešnice i Siska, dožupan Andrija Rudić i drugi. Vetaran NOB-a Adam Dupalo predložio je da Predsjedništvo SABAH-a za takvu aktivnost pohvali petrinjsku udrugu.

Predsjednik Saveza Ratko Maričić ocijenio je kako su dolaskom nove vlasti zapuhalči povoljniji vjetrovi za antifašiste iz Drugog svjetskog rata

- Sve je manje boraca NOB-a, lani je umro 2001, pa ih sada još 11.988 prima boračku mirovinu. Treba odgajati i okupljati mlade, koji će nastaviti pronositi ideje antifašizma - rekao je Maričić.

Komentara 1375

JA
Jaximus
19:23 18.02.2012.

Glasovali ste za komuniste, a sad tražite nekakvu lustraciju. E moj narode.

MK
mali kukuriku
19:39 18.02.2012.

Kada će u Hrvatskoj LUSTRACIJA doći na red, KADA???

OB
-obrisani-
22:14 18.02.2012.

The Shock Doctrine: The Rise of Disaster Capitalism ( Naomi Klein )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije