Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi sukob na hrt-u

Ante Tomić dao ostavku na mjesto u Vijeću HRT-a

ante tomić
Davor Puklavec/PIXSELL
23.12.2011.
u 14:08

Tomić je istaknuo da ostavku daje jer je nezadovoljan radom tog tijela, no iz HRT-a ističu da je ostavku najavio prije dva mjeseca. Kao razlog ostavke naveo je sukob interesa.

Član Programskog vijeća HRT-a Ante Tomić, nezadovoljan radom tog tijela, odlučio je podnijeti neopozivu ostavku.

– Uvjeren sam da je Vijeće donijelo neke dugoročno loše odluke, a ne nalazeći nikakva načina da se stvari promijene u smjeru koji se meni čini boljim, odlučio sam se neopozivo povući iz ovoga tijela – naveo je Tomić u priopćenju.

Ubrzo se oglasio i HRT koji je istaknuo da je Ante Tomić podnio ostavku na članstvo, u skladu sa svojom najavom otprije dva mjeseca da će ostavku podnijeti do Nove godine. Njegovo obrazloženje smatraju zlouporabom položaja i trenutka.

– Gospodin Tomić tada je, naime, kolegama vijećnicima najavio i da je razlog ostavke sukob interesa u kojemu bi se našao kao koscenarist filma "Čudo u Poskokovoj Dragi". Naime, producenti filma, kako su nam i sami danas potvrdili, zatražit će da im HRT bude koproducent, a već su ostvarili i prve kontakte s nadležnima u dramskom programu HTV-a. Kada bi Ante Tomić bio u Programskom vijeću HRT-a, u trenutku kada producenti filma "Čudo u Poskokovoj Dragi" traže od HRT-a koprodukciju, ona zbog sukoba interesa u kojemu bi se Tomić kao koscenarist filma našao, ne bi bila moguća. Unatoč obrazloženju gospodina Tomića koje smo iz medija doznali i prije nego je službeno podnio ostavku na članstvo, smatramo da bi prave razloge trebalo potražiti u njegovim osobnim interesima – istaknuli su iz HRT-ova Odjela za odnose s javnošću.

Komentara 30

DU
Deleted user
14:46 23.12.2011.

Bravo Tomiću! Kud je pošten, pa zbog Čuda u Poskokovoj Dragi odnosno pozicijom koscenarista odlučuje otići da ne bude sukoba interesa, tud je pošten toliko da neće sjediti s onima koji provode cenzuru. Normalno da je Tomiću kap koja je je prelila čašu, bilo suspendiranje Šprajca, a bio je toliko korektan da nije popljuvao javno hrt zbog toga, već je jednostavno dao-neopozivu ostavku. Kapa dolje.

DU
Deleted user
15:00 23.12.2011.

alien79, a kaj ti se primjerice Jergović zamjerio? Baš me zanima..? I kaj je loše u tom da Tomić izlazi iz vijeća hrt-a ukoliko mu se ne sviđa njihov način rada odnosno odlučivanja?

BL
Blizard
02:41 24.12.2011.

Kada bi ovakim tempom nestajali sa HRT izrodi poput Sprajca , JNA pokislara Tomića .. Možda dozivimo da provedemo ugodne trenutke uz HRT -u !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije