Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Šprlje:
Povratak na članak

'Ako se reforme ne budu mogle provoditi, nemamo što raditi u Vladi'

Stanjem u svom resoru ministar nije zadovoljan, a kao prioritet najavio je spajanje zemljišnjih knjiga i katastra koje bi omogućilo jedinstveno upravljanje nekretninama. Osim toga najavljuje i informatizaciju pravosuđa koja će povećati učinkovitost rješavanja sudskih predmeta

Komentari 11

BU
Bulaba
10:27 04.05.2016.

Jedina reforma koja se treba provesti u pravosuđu jest lustracija. Lustracija je nulti uvjet za eliminaciju negativne selekcije. Kakvi mrkli elektronski potpisi i kontrola sustava. Pravosuđe je takvo kakvo jest zato što je udba u sustav infiltrirala svoje ljude koje direktno kontrolira i koji rade za nju, a ne za društvo. I te ljude štiti i te ljude onda gura prema gore u hijerarhiji. Što ne netko čvršće u raljama udbe, taj će imati veću priliku za napredovanje, i to samo zato što će tako više koristiti udbi.

VL
DO
doktorica
11:31 04.05.2016.

informatizacija neće ništa popraviti ako ne otpuste uhljebe i korumpirane suce.

VL
LI
Livi
10:50 04.05.2016.

Moj sprljo, nikakve reforme nece uspjeti dok nam u pravosudu i na sudskim stolicama sjede oni koji su sudili u vrijeme "radnickog samoupravljanja". Da je tako pokazuju sva pocinjena zlodjela za vrijeme Domovinskog rata, a da mnogi postupci nisu ni pokrenuti nego su svi cetnici abolirani. A nasem Maricu ne samo da niste "oprostli" nego lezi u zatvroru jer to hoce Srbi. Srami se sto do sada nisi nista poduzeo. Dajte djela a ne samo rijeci.

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
12:42 04.05.2016.

Jedna od učinkovitijih reformi bila bi uvođenje audiovizuelnog snimanja sudskih rasprava kako bi se onemogućile pristrane, bahate, korumpirane sutkinje u sprovođenju svojih zločinačkih namjera na obiteljskim odjelima sudova.

VL
HH
helgin@hogar
11:31 04.05.2016.

smijesno! sad svi ovi u vladi su u stanju otici ako reforme ne prodju! to znaci da hr ide dublje u propast, pa zasto ne bi oni odgovarali za svoj neuspjeh u 100 dana!!?

VL
Avatar 2222
2222
13:56 04.05.2016.

Reforme treba sprovesti ako ne milom onda silom,mi smo drzava koja treba diktatorski rezim za 10 godina.

VL
Avatar tabasko
tabasko
10:31 04.05.2016.

Volio bi vidjeti koji je MINISTAR U SVOM RESORU ZADOVOLJAN. Koja veleumna rečenica ministar nije zadovoljan u svom resoru.Ovi se ponašaju kao da im je dragi BOG dao ta mijesta na čelu sa Buljovom mantrom i lijevi i desni ii lijevi i desni i lijevi i desni itd u nedogled ne valjaju samo mi MOST valjamo.

VL
OV
Ovozemaljski
10:46 04.05.2016.

Ljudi poceli ste nesto raditi, sada gledajte kako da ga dovrsite, da bi svima bilo bolje, prestanite se svađati i prijetiti raspadom vlade, nesigurnost u vladi unosi nervozu u drustvu i nesigurnost kod potencijalnog investitora! Prestanite se ponasati kao dijeca,, budite ozbiljni, narod je zeljan reformi i promjena, zato krenite, nemate vise sta cekati!đ

VL
LE
LeonardS
12:48 04.05.2016.

Prva i jedina točka mora biti pravosuđe, bez toga niti jedna reforma se ne može sprovesti, to je svakom bedaku jasno..

VL
DU
Deleted user
13:10 04.05.2016.

Isuse Bože, pa informatizacija i spajanje zemljišnjih knjiga s katastrom je već morala biti gotova, pa za to je uzet europski novac koji je potrošen tko zna kako.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.