Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sestra Ive Pukanića

Anka Pukanić: Tko je to Mirjani nosio goleme količine narkotika?

'03.04.2008., Ilica 107, Zagreb - Pokusaj odvodjenja Mirjane Pukanic na prisilno lijecenje u Psihijatrijsku bolnicu Vrapce. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
Foto: 'Petar Glebov/PIXSELL'
1/3
10.01.2012.
u 12:00

"Ako je bila bolesna, gdje su svi njezini dušobrižnici bili, zašto je nisu uputili na liječenjei? Mirjani su naudili mediji, B.a.b.e. i Banac, koji su pridonijeli i Ivinu ubojstvu"

Sprovod Mirjane Jusup Pukanić organizirat će šogorica Anka Pukanić i kći Sara, potvrdila nam je u ponedjeljak Anka Pukanić. Mirjanu neće pokopati na groblju u Velikoj Gorici, na kojem je Ivo pokopan u listopadu 2008. godine.

– Neće biti pokopana u Gorici. Vidjet ćete osmrtnicu pa ćete znati gdje će to biti – kazala je Anka Pukanić. Posljednji ispraćaj bit će na zagrebačkom Krematoriju u četvrtak, kazao nam je naknadno vjenčani kum Pukanićevih, frontmen Prljavoga kazališta Jasenko Houra.

Sarnavka: To je bezobrazno

Sestra pokojnog Pukija najprije nije htjela razgovarati, ljutita na novinare jer, kaže, netočno pišu kako je Mirjana živjela u bijedi. Međutim, Večernji list objavio je jučer kako je ona isposlovala više od 200.000 eura gotovine svoje pokojne majke u Njemačkoj, čime je obiteljska mirovina od 2000 kuna, koju je dijelila sa Sarom (Mirjana je izjavljivala kako polovicu izdvaja za Saru, iako ova to nije htjela primiti), bila nevažan prihod.

– Njoj su (Mirjani, op. a.) naudili mediji, B.a.b.e. i Banac! Oni su pridonijeli i Ivinu ubojstvu jer je zbog cijele afere i strke u medijima postao neoprezan, a inače je uvijek bio vrlo oprezan – optužuje Anka Pukanić. Ne štedi ni Mirjaninu pouzdanicu Anu Mikin.

– Nije joj ona nikakva prijateljica nego medicinska sestra koja je zarađivala! – kaže i potvrđuje da joj je pokojni Puki svojedobno platio višu medicinsku školu. Uz Mirjanino tijelo je, kaže, nađena velika količina xanaxa i praxitena.

– Ako je bila bolesna, gdje su svi njezini dušobrižnici bili, zašto je nisu uputili da se liječi? A ako je bila zdrava, kako su tvrdili, tko je ženi koja nije izlazila iz kuće nabavljao narkotike koji se, inače, na komad propisuju pacijentima? – pita Anka Pukanić. Jasenko Houra bio je prilično izvan sebe kad smo ga nazvali.

– Ne znam što bih vam rekao, tri dana ne spavam, Anka i ja smo sa Sarom, sada iz pogrebnog poduzeća jurim doma obrijati se. Pokopao sam kuma, sad moram pokopati kumu – kazao je. Iscrpljen i potresen, nije bio za razgovor, samo je priznao da je život Pukanićevih bio vrlo slojevita i tužna priča. Nikad, kaže, nije imao razloga s kumom biti u lošim odnosima, ali se ona zadnjih godinu dana nije javljala.

– Zadnji put čuli smo se... nemam pojma kad je to bilo, ali pričali smo otprilike jedan sat. Bio sam na putu, ona je bila dosta uzbuđena i nisam uspio povezati priču... Pustite me da je pokopam! – molio je Houra.

Optužbe A. Pukanić Sanja Sarnavka smatra teškom bezobraštinom.

– Mirjana je sudjelovala u brojnim sudskim procesima i nijedan sudac nije zaključio da nije sposobna pa nema govora o teškoj psihičkoj bolesti niti neuračunljivosti. B.a.b.e. su se njome bavile na njezin zahtjev kad je izjavila da je žrtva, a do kraja smo se s njom povremeno čule i prije mjesec dana pitala je da joj preporučimo odvjetnika za nekretnine, jer se Višnja Drenški Lasan nije time bavila. Očito je bila u depresiji i nije imala želju za promjenom u životu. Pretpostavljam da joj organizam nije izdržao, imala je i problema s bubrezima i dok je bila u sigurnoj kući. Ali obdukcija će pokazati – kaže Sarnavka.

Dobila na težini

Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati jučer je obavljena obdukcija tijela M. Jusup Pukanić, no u policiju, neslužbeno doznajemo, još nije stigao službeni nalaz jer se čeka nalaz toksikološkog vještačenja, ključnog u priči o određivanju točnog uzroka smrti.

Podsjetimo, pri dolaska u stan u Ilici u kojem je oko 18 sati u subotu medicinska sestra Ana Mikin pronašla Mirjanino tijelo, mrtvozornik je ustvrdio kako je vjerojatno preminula još 5. siječnja, na što su upućivale truležne promjene na tijelu. Pregledom je bilo ustanovljeno da na tijelu nema znakova nasilne smrti, a u stanu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali da se ondje dogodila neka borba.

Prema tome, očevidom je bilo ustanovljeno da smrt Mirjane Jusup Pukanić vjerojatno nije posljedica počinjenja kaznenog djela. Pokraj nje pronađena je i hrpa lijekova za smirenje. Mirjana je, prema riječima onih koji su nedavno ipak nekako kontaktirali s njom, posljednje dane imala velikih problema s depresijom, pila veće količine lijekova, zbog čega je i strahovito dobila na težini. Kad je riječ o nalazu toksikološkog vještačenja, ono bi trebalo pokazati je li možda koktel lijekova bio uzrok smrti. Pri njegovu obavljanju uzima se biološki materijal osoba za koje postoji sumnja da su otrovane, konzumirale drogu, alkohol ili lijekove. Na rezultate vještačenja čeka se najmanje desetak dana nakon čega se precizno može odrediti uzrok nečije smrti.

Komentara 62

TO
Tot
12:12 10.01.2012.

mislim da je ova anka neki teški psihopata kao što je i onaj kriminalac puki bio,gledao sam jučer na televiziji kako govori i to sigurno nije normalna osoba.....

DU
Deleted user
12:28 10.01.2012.

Mislim da si ti Tot zadnja osoba koja moze ocijeniti neciju uracunljivost, jer si i sam bolesnik.

Avatar BABAMACA
BABAMACA
17:05 10.01.2012.

Sramota da se prica o Pukanicima zar im nije dosta njihovog problema novinarima triba placu oduzeti . Svima onima ko pise neistinu i na taj racun tobivaju milostinju . a kad novinara ucmekaju onda je to tragedija ma sram vas bilo i stid ni stoka vam nije ravna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije