Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

Angelina Jolie stiže u Hrvatsku, u petak ujutro dolazi na Brijune

'Actress Angelina Jolie arrives for the Russia\'s Premiere of her feature film \'Salt\' in Moscow on July 25, 2010. AFP PHOTO / ARTEM KOROTAYEV'
Foto: 'ARTEM KOROTAYEV'
1/3
18.08.2010.
u 19:45

Zvijezda u naš nacionalni park stiže u petak, kad će razgledati otok, a navečer će pogledati predstavu kazališta Ulysses 'Kralj Lear'. Želi angažirati Radu u svom redateljskom prvijencu

Angelina Jolie napokon dolazi u Hrvatsku! Ekskluzivno iz glumačkih krugova doznajemo kako slavna američka glumica (35) već u petak ujutro stiže na Brijune, gdje će biti posebna gošća kazališta Ulysses i Rade Šerbedžije, kojega bi htjela angažirati u svom novom filmu. Riječ je o njezinu redateljskom prvijencu čija je radnja navodno smještena na području bivše Jugoslavije. Angelina će tijekom dana razgledati ljepote našeg jedinstvenog nacionalnog parka, a navečer pogledati kazališnu predstavu teatra Ulysses 'Kralj Lear' u kojoj glavnu ulogu igra njezin domaćin.

U publici i premijerka

Osim američke zvijezde, u publici bi se sutra trebali naći i premijerka Jadranka Kosor, ministar kulture Božo Biškupić te ministar turizma Damir Bajs. Sudeći prema srdačnosti i Šerbedžijinu boemskom životnom stilu, Rade će, kao i čelnici nacionalnog parka, zasigurno dati sve od sebe da njihova holywoodska gošća nikad ne zaboravi svoj boravak na brijunskim otocima koji su ovoga ljeta jedno od najpoželjnijih odredišta na našoj obali. Još nije poznato hoće li hollywoodsku divu pratiti netko od njezine mnogobrojne obitelji bez koje ne ide na duža putovanja. Slavna glumica trenutačno je na europskoj turneji u povodu promocije svog novog filma 'Salt' u kojem glumi rusku špijunku. Nakon što je u travnju u posljednji trenutak zaobišla Dubrovnik i odletjela u Crnu Goru zbog cijele čete paparazza koji su nju i Brada Pitta satima iščekivali na dubrovačkom aerodromu, teško da će Angie ovaj put zaobići Hrvatsku Naime, glumica je u travnju bila u privatnom posjetu Bosni i Hercegovini, gdje je u pratnji supruga i djelatnika UNHCR-a posjetila Višegrad i izbjeglički kamp Splavište u Goraždu. Poznatu humanitarku ganule su priče izbjegličkih obitelji i njihova borba za preživljavanje te im je sa suzama u očima obećala pomoć i skori povratak. Senzibilnu Angie Bosna je u tolikoj mjeri impresionirala da je poželjela snimiti film o njezinim ratnim vremenima u hollywoodskoj produkciji.

Inspiracija za film

– Nakon što sam vidjela ove ljude i čula njihove priče, ne mogu dovoljno naglasiti koliko je potrebno usredotočiti se na dobrobit najugroženijih. Imam namjeru vratiti se u ovu prekrasnu zemlju – kazala je tada ambasadorica dobre volje UNHCR-a koju su životne priče ljudi protjeranih sa svojih ognjišta inspirirale za filmsku priču. U njoj bi se, ako pregovori na Brijunima budu uspješni, u nekoj većoj ulozi mogao pojaviti i Rade Šerbedžija. Ako nacrti scenarija koji su dospjeli u javnost nisu plod nečije bujne mašte, Angelina će glumiti muslimanku iz Bosne koju negdje na početku rata siluje Srbin. Oni se, međutim, poslije zaljubljuju jedno u drugo i zajedno prolaze kroz ratne strahote. Bilo je predviđeno da Angelina film snima u Srbiji u suradnji sa Željkom Mitrovićem, vlasnikom kompanije Pink, no to se ipak neće ostvariti. Mitrović je odbio suradnju s Angelinom Jolie jer je "prepuna predrasuda o Srbima". Nakon boravka na bajkovitim Brijunima, jedno je sigurno – mi ćemo zasigurno biti veće sreće.

Hollywoodska glumica već je godinama vrlo angažirana u svojoj humanitarnoj misiji. Ambasadorica dobre volje UNHCR-a nerijetko sa svojom obitelji posjećuje najsiromašnije zemlje Trećeg svijeta. Njezina posvojena djeca Maddox, Zahara i Pax rođena su u nekim od najugroženijih država. Nakon prirodne katastrofe u New Orleansu, Angelina je zajedno s Bradom Pittom uplatila milijune dolara za obnovu grada te gradnju novih škola i kuća.

Ključne riječi

Komentara 41

SI
sikert
07:25 19.08.2010.

Tko plaća tog Šerbedžiju da svake godine boravi na Brijunima kao da se pretplatio na njih.

VZ
veki_zg
14:08 19.08.2010.

nasi srdcani novinari ce ih docekati kao i beyonce...nije ni cudo da trazi zastitare http://www.youtube.com/watch?v=sJi6amKnNNE

OB
-obrisani-
21:37 18.08.2010.

Angelina je predivan primjerak svoje vrste! Možete je voljeti ili ... biti ljubomorni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije