Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD ZIDA
Povratak na članak

Angela Merkel ponovila korake otprije 20 godina

Za proslave dvadesete obljetnice pada Berlinskog zida, njemačka kancelarka je u društvu Gorbačova i Walese ponovno prošla putom kojim je iz Istočnog Berlina izašla one sudbonosne večeri.

Komentari 4

IB
Ivana Brkić Ćubela
17:38 09.11.2009.

Ne bi bilo lose setiti se nekadasnje verzije Socijalizma za mladju populaciju ovog foruma koja je vladala u Bivsoj YU pogotov u doba onog danas nevoljenog Diktatora zvanog TITO Za vreme njegovog modela komunizma u SFRJ se živelo otprilike na na istom nivou standarda kao u Grčkoj.Dok ostatak komunističkih zemalja nije imao ni za biciklu u SFRJ su postojale sledeće, tada praktično domaće fabrike automobila: Citroen(Cimos-Slovenija), Renault(IMV-Slovenija), Volkswagen(Tas-Sarajevo), Opel(IDA-Kikinda), Fiat(Zastava-Kragujevac), Mercedes-Benz kamioni(FAP-Priboj), Magirus-Deutz kamioni(TAM-Maribor),itd... Cale mi je pricao da su subotom nedeljom isli nj-kolege na SEANSE po Bugarskoj i Rumuniji sa samo par Farmerica u Tasni Tada su se proizvodili isti modeli VW, Opela, Renaulta, itd. i kod nas i u matičnim fabrikama, isti modeli vozili i u Nemačkoj i kod nas, a usput su i te fabrike kod nas bile i vlasništvo naše zemlje. Eto, toliko o slavljenju pameti naših sadašnjih demokratskih, evropskih i visokoškolovanih političara, koji se kunu kako su pravi geniji da nađu investitore. Tako je bilo pre 30 god, kada su politiku ove zemlje krojili komunizmom zatucani bravari, šloseri i obućari, a ne ovako kao sad, ovoliki ekspertski timovi i ovako pametni i evropski orijentisani stručnjaci... Autor teksta je tada bio tinejdžer, živeo u gradu Beogradu na priferiji ,Cale mu je bio obican prosvetni radnik u nekom Kombinatu kome mnoge danasnje firme mogu zavideti na prihodu !!!Godišnje je taj Kombinat okretao- zarađivao 1,5 milijardi $ (!) Onim mojim crvenim komunističkim pasošem prvi put video London sa 18 godina Paris, itd...Svaki raspust nešto drugo, a roditelji su mu napredovali pa radili u prosveti! Ako si psovao Tita išao si direktno u zatvor a sada mi je jasno i zašto...

VL
IB
Ivana Brkić Ćubela
16:49 09.11.2009.

DDR nije samo drzave nepravde bila. DDR je bila i drzava pravde u tome su svi zapadni politicari jedinstveni !!!!

VL
LP
lp
17:16 09.11.2009.

Ako hoćete da prava radnika budu kao što su bila zidajte zid ponovo. Ako vam paše da se poslodavci sprdaju s vama i tretiraju vas kao robu, odnosno trošak, onda nek zid ostane srušen.

VL
IM
Ivica_M
16:44 09.11.2009.

Citirat ću: \"a više nema onih koji su u ime cijelog naroda i cijelih klasa donosili odluke koje su se i prečesto pokazivale pogrešnima. To jest, još uvijek ih ima, ali se ovaj put barem mogu sljedećim izborima maknuti s vlasti.\" Mijenjanje vlasti bilo bi moguće kad bi postojali slobodni mediji. Pošto su svi mediji nadzirani iz nekolicine centara moći, kako kod nas tako i na \"zapadu,\" demokracija ne funkcionira, odnosno tek je nešto bolja od totalitarnih sustava.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.