Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan nakon prvog javnog sučeljavanja, na koje nije došao, Hebrang prosvjedujući poručio:

Andrija Hebrang: Tek sam sedmi kandidat po minutaži na HTV-u!

andrija hebrang
Michael Palijan
21.11.2009.
u 17:23

– Neravnopravno, etički i demokratski nedopustivo je da svi ostali kandidati imaju od tri do četiri puta veću minutažu od kandidata HDZ-a – poručio je Hebrang

Na prvo sučeljavanje predsjedničkih kandidata na HTV-u nisam se javio iz protesta zbog nejednakosti u tretmanu različitih kandidata. Šest tjedana pred kampanju javna je televizija dala sebi zadatak unaprijed riješiti izbore, što je primjer kako u demokratskom i pravnom sustavu javna televizija ne smije raditi – rekao je predsjednički kandidat Andrija Hebrang na tiskovnoj konferenciji u Grubišnom Polju.

Naime, navodi da je, prema agenciji za praćenje minutaže na u HRT-ovim emisijama Dnevnik i Otvoreno od 1. listopada do 15. studenoga, najveću minutažu imao Milan Bandić sa 43 minute, potom Nadan Vidošević sa 38 minuta te Ivo Josipović sa 35 minuta. Slijede Vesna Pusić sa 28, Damir Kajin sa 20, Miroslav Tuđman sa 17 te, tek na 7. mjestu, A. Hebrang sa 15 minuta.

– Neravnopravno, etički i demokratski nedopustivo je da svi ostali kandidati imaju od tri do četiri puta veću minutažu od kandidata HDZ-a – poručio je Hebrang te zaključio: – Bode ih u oči jer me se boje! A ja im poručujem da ću, unatoč ovakvim političkim škarama, ja iskrojiti rezultat prvoga kruga.

Na pitanje je li u Hrvatskom listu ostavku bivšega premijera Sanadera komentirao namjerno kako bi dobio političke bodove u kampanju, Hebrang odgovara da je njegova izjava tom listu posljedica novinarskoga pitanja te da mu ona neće niti pomoći niti odmoći u kampanji.

Ključne riječi

Komentara 288

OB
-obrisani-
20:57 21.11.2009.

svi su oni isti,njima će bit bolje a nama isto ili gore

OB
-obrisani-
08:48 22.11.2009.

.no1..ne zaboravi one mrtve, sa pravom na dvostruko glasovanje..he he he

LI
Libela
20:50 21.11.2009.

Niko neće meni da dira Andriju, siroče jugokomunističkog režima! Andriju za predsjednika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije