Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKONOMSKI FORUM

Plenković u Davosu započeo razgovor s glavnim tajnikom NATO-a

Plenković
Foto: Vlada RH
1/3
20.01.2017.
u 10:40

Plenković je jučer navečer u Davosu započeo bilateralne susrete sa sudionicima Svjetskog ekonomskog foruma

Premijer Andrej Plenković drugi dan boravka na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu započeo razgovorom s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Plenković je jučer navečer u Davosu započeo bilateralne susrete sa sudionicima Svjetskog ekonomskog foruma. Jedan od važnijih susreta bio je onaj s glavnim tajnikom OECD-a Angelom Garriom, a razgovarali su o daljnjim koracima koje bi Hrvatska trebala poduzeti kako bi postala članica OECD-a (Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj).

– Članstvo u OECD-u dalo bi nam onaj konačni legitimitet i u gospodarskom, fiskalnom smislu i u funkcioniranju pravne države jer je riječ o grupi država koja daje dodatnu legitimaciju i za ulaganje u Hrvatsku, a i mi bismo njima pridonijeli svojim idejama i postignućima, kazao je Plenković.

Održao je i bilateralni susret s Federicom Mogherini, visokom predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku, s kojom je Plenković, dok je bio u Europskom parlamentu vrlo usko surađivao.

>> Evo koja će stajališta Hrvatske premijer Plenković iznijeti u Davosu, na panelu s Vučićem

>> Plenković: Krajnje je neuobičajeno da takve bilješke završavaju u medijima, Stier je naložio istragu

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
10:57 20.01.2017.

šefa nato-a zanima samo jedna stvar, kolko ćemo novca dati za 'jačanje istočnog krila saveza'. i kolko smo ljudi spremni poslati u estonsko i općenito baltičko blato. drugo njega ne zanima. o ničemu drugome nemaju oni što pričati. sigurnost ust u europi je ugrožena zbog amerike i njenih postupaka, ne radi rusije, tunguzije ili pak zanzibara. neka njemačka zucne nešto protiv povećavanja broja usa soldiera u germaniji. takvi su saveznici, šute.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije