Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Analitičari u 2010. očekuju rast gospodarstva SAD-a od 3,5 posto

Dionice
28.12.2009.
u 16:00

Najveća svjetska ekonomija u 2010. će porasti 3,5 posto, prognozirao je Maki, inače glavni ekonomist Barclays Capitala iz New Yorka i bivši zaposlenik Feda.

Američko će gospodarstvo u idućoj godini rasti po najvećoj stopi od 2004., jer će potrošnja kućanstava porasti, a kompanije će povećati ulaganja, a i više će zapošljavati, izjavio je Dean Maki, najtočniji prognozer od svih anketiranih analitičara Bloomberga.

- Najveća svjetska ekonomija će u 2010. porasti 3,5 posto, prognozirao je Maki, inače glavni ekonomist Barclays Capitala iz New Yorka i bivši zaposlenik Feda koji je ove godine davao najtočnije projekcije glede kvartalnog rasta američkog BDP-a.

- Rast cijena dionica i plaća Amerikancima omogućit će da rade ono u čemu su najbolji, odnosno da troše - dodao je Maki. Prema njegovom mišljenju potrošnja kućanstava u drugom dijelu sljedeće godine snažno će porasti što će dati zalet kompanijama, a stopa nezaposlenosti će pasti na 9,6 posto.

Ključne riječi

Komentara 1

DR
dreamteam
16:23 28.12.2009.

Konacno.Hvala Bogu....i Amerikancima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije