Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
štetni ugovori

Ana Knežević će opet na optuženičku klupu

ANA KNEŽEVIĆ
Alen Brodar/VLM
15.06.2010.
u 13:32

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu tereti je zbog prodaje lokala na bedemu Priuli u Splitu, odnosno zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Ana Knežević, bivša predsjednica Saveza samostalnih sindikata, koja je u travnju nepravomoćno osuđena na jednogodišnju zatvorsku kaznu uz rok kušnje od tri godine zbog prisvajanja 25.000 kuna odobrenih za pomoć članovima Sindikata trgovine, opet će sjesti na optuženičku klupu.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu tereti je zbog prodaje lokala na bedemu Priuli u Splitu, odnosno zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

A. Knežević je od studenog 2006. do 19. lipnja 2007., u cilju pribavljanja nepripadajuće dobiti Sindikatu, s Trgovačkim društvom Skladgradnja d.o.o. Imotski sklopila kupoprodajni ugovor koji je potpisao Slaven Žužul.

Državno odvjetništvo mišljenja je da je Ana Knežević taj ugovor sklopila premda je znala da je sindikat samo korisnik te nekretnine koja je inače u vlasništvu RH.

Bivša sindikalna čelnica okrivljuje se i za prodaju lokala na bedemu Priuli za iznos od 618.280 eura. To je daleko ispod stvarne vrijednosti. Time je Sindikatu omogućila stjecanje nepripadajuće koristi od 4,5 milijuna kuna.

Na taj lokal na Priuliju stavljena je zabrana i otuđenja i opterećenja.

Optužnica protiv Knežević postala je pravomoćna.

Ključne riječi

Komentara 7

UN
unknown99
13:57 15.06.2010.

Kako ovi u vladi tako i ovi u sindikatima moraju odgovarati za svoje poteze ukoliko se pokazu i dokazu stetnima. Samo bojim se da su ovo sve razni obracuni a ne istinska borba.

SM
smjeskoh
14:27 15.06.2010.

Na stranu to što se vrlo vjerojatno radi o malverzacijama, malo mi je tajming upitan, pa se stiče dojam da je to rađeno uz blagoslov vlasti. Sad su sindikati (konačno!) postali preglasni, pa je red da se čelnicima pronađu grijesti.. A ne bi me čudilo ni da su joj to pripremili šefovi drugih sindikata. Makar, ponavljam, nekako sam uvjeren da je muljatorica.

OB
-obrisani-
13:40 15.06.2010.

nemojte komentirati, sve što je činjenično i provjerljivo administrator briše, tako su mu valjda naredili iz središnice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije