Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju

Ana Bilić: Odgovorni su svi koji su pustili Paravinju da slobodno šeta

\'bilic_pxl_unu_10072011\'
10.07.2011.
u 22:30

Da se nismo osobno angažirali, Antonia bi bila samo još jedna među stotinama nestalih u Hrvatskoj

Još od tragedije Ane Rukavine, novinarke oboljele od leukemije, i njezina potresnog apela “Želim život”, koji će kasnije prerasti u udrugu pa i pokret, nitko nije tako snažno ujedinio, potom i mobilizirao hrvatsku javnost kao što je to Antonia Bilić. Dok se 17-godišnja Drnišanka odnekud ne javi, što svi sa strepnjom iščekuju, u njezino ime to čini njezina obitelj, roditelji Milka i Mile, njihove kćeri Katarina i ponajprije gorljiva Ana Bilić, Antonijina starija sestra.

Život im se pretvorio u agoniju još 7. lipnja kada je Antonia netragom nestala, a dani im prolaze od tračka nade do tračka nade. Ta nada nije se ugasila ni u trenutku kad je, dvadeset dana kasnije, vozač Dragan Paravinja priznao da je djevojku zadavio i njezino tijelo bacio u rijeku Krku. Istinitost njegova iskaza pokazat će istraga, no jedno je posve sigurno: da bi Paravinja, po svemu sudeći serijski silovatelj, bez upornosti obitelji Bilić i dalje sijao zlo.

Snažno branite opciju da je Antonia živa. Koji je, prema vašem i mišljenju članova vaše obitelji, mogući scenarij?

– Tako je, gorljivo branimo opciju prema kojoj je naša Antonia živa s obzirom na to da nemamo ništa što bi upućivalo na suprotno. Postoji bezbroj scenarija koji su vrlo vjerojatni, a za koje se iskreno nadamo da ih policija uzima u obzir.

Kako se osjećate dok pratite pravne zavrzlame oko slučaja Paravinja? Mogao je i trebao biti iza rešetaka davno prije, a vaša sestra sada bi bila s vama.

 Nadamo se da će oni koji su napravili pogreške i propuste snositi posljedice i odgovarati za neprofesionalnost koja je zločincu omogućila da slobodno nekažnjeno čini kaznena djela.

>>Cijeli intervju s Anom Bilić čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka

Komentara 100

FL
flok
11:58 11.07.2011.

Samo nije ona ništa odgovorna što nije naučila mlađu sestru da ne stopira ni riječi o svojoj odgovornosti starije sestre

KM
kralj milutin
23:59 10.07.2011.

i sta sad????

BA
Barts
00:46 11.07.2011.

Ja koliko sam cuo da on ni po koju cenu ne zeli da se izruci Srbiji ,ovo je izjavio predstavnik hrvatske policije.Da li to znaci da u Hrvatskoj ima nekog mentora ili sta vec.Nije mi jasno ni to kako obmanjuje.Ne zeli na detektor lazi .ocigledno se pribojava da bi detektor otkrio nesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije