Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEVARA S DONIRANJEM SPERME

Amerikanka napravila DNK test pa se šokirala: Otkrila da je spavala s polubratom

Liječnik
Pixabay
15.02.2024.
u 14:16

Slučaj Victorie Hill jedan je od dosad najekstremnijih slučajeva prijevare u vezi s plodnošću u kojoj su liječnici za neplodnost obmanuli svoje pacijentice i njihove obitelji potajno koristeći vlastitu spermu umjesto sperme donora

Victoria Hill, 39-godišnja klinička socijalna radnica iz predgrađa Connecticuta, prije nekoliko godina kupila je pribor za testiranje DNK te došla do šokantnog otkrića. Saznala je kako njezin biološki otac nije muškarac s kojim je odrasla, nego liječnik za neplodnost koji je pomagao njezinoj majci da zatrudni pomoću donirane sperme. Također, otkrila je da ima mnogo više braće i sestara, njih čak 22. Do tada je smatrala kako ima samo jednog brata s kojim je i odrasla. 

Uz to, šokiralo ju je kako je jedan od novootkrivene braće bio njezin dečko u srednjoj školi. "Bila sam traumatizirana zbog ovoga", rekla je Hill za CNN. Liječnik Burton Caldwell upotrijebio je vlastitu spermu za oplodnju njezine majke, navodno bez njezina pristanka. 

Slučaj Victorie Hill jedan je od dosad najekstremnijih slučajeva prijevare u vezi s plodnošću u kojoj su liječnici za neplodnost obmanuli svoje pacijentice i njihove obitelji potajno koristeći vlastitu spermu umjesto sperme donora. Također, CNN ističe kako na taj način može doći i do slučajnog incesta. Jody Madeira, profesorica prava na Sveučilištu Indiana i stručnjakinja za prijevare u vezi s plodnošću, kazala je kako je ovo prvi ovakav potvrđeni slučaj da je netko bio intiman s polubratom. 

VEZANI ČLANCI:

Istraga CNN-a o prijevarama u vezi s plodnošću diljem zemlje otkrila je da većina država, uključujući Connecticut, nema zakone protiv toga. Optuženi liječnici zbog toga se rijetko suočavaju s posljedicama i, u nekim slučajevima, nastavljaju raditi. Američku industriju plodnosti kritičari često nazivaju "Divljim zapadom" zbog nedostatka propisa u odnosu na druge zapadne zemlje. "Saloni za nokte regulirani su više od industrije plodnosti", rekla je Eve Wiley, istaknuta zagovornica novih zakona.

Više od 30 liječnika diljem zemlje uhvaćeno je ili optuženo da su potajno koristili vlastitu spermu za oplodnju svojih pacijenata, potvrdio je CNN. Kritičari tvrde kako znaju za njih barem 80.

Godine 2019. Indiana je postala druga država, više od 20 godina nakon Kalifornije, koja je donijela zakon kojim se prijevara u vezi s plodnošću smatra kaznenim djelom. Čak i u građanskim slučajevima, pogođene obitelji obično su potpisale ugovore o tajnosti podataka što je zaštitilo liječnike od javnog nadzora. U međuvremenu je nekim liječnicima koji su otkriveni dopušteno zadržati liječničku licencu.

GALERIJA Najmanje jedna osoba ubijena u pucnjavi na paradi Super Bowla

Liječnik
1/10
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar patkovic
patkovic
15:21 15.02.2024.

pitanje kakvim je alatom doktor aplicirao spermu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije