Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teroristički napadi

Amerikanci strahuju od terorista s bombama u tijelu

teroristi
VL FOTO
07.07.2011.
u 08:31

Iako mnoge zračne luke rabe tehnologiju koja "vidi" ispod odjeće, moguće je da neće moći registrirati bombu skrivenu u ljudskom tijelu

Američki dužnosnici upozorili su aviokompanije kako  Al-Qa'ida razvija "trbušne bombe" kojima će pokušati preveslati osiguranje u zračnim lukama i omogućiti bombašima samoubojicama terorističke napade i rušenje putničkih zrakoplova. Ured za domovinsku sigurnost, javlja Guardian, poslao je dopis svim šefovima aviokompanija kako postoji opasnost da teroristi u svoja tijela kirurški ugrade eksploziv.

I iako mnoge zračne luke koriste tehnologiju koja "vidi" ispod odjeće moguće je kako neće moći registrirati bombu skrivenu unutar ljudskog tijela. Upravo zbog ovih sumnji stranci koji ulaze u SAD mogli bi prolaziti još rigorozniju provjeru.

Stručnjaci tvrde da je eksploziv moguće implantirati u trbušnu šupljinu, bedra i grudi što bi bombašima samoubojicama omogućilo nesmetan prolaz kroz detektore u zračnim lukama. Eksploziv kao što je pentaerithritol tetranitrat (PETN) može biti ugrađen u ljudsko tijelo, nakon što rana zaraste bit će ga nemoguće otkriti, a aktivirati bi se mogao pomoću injekcije.

Komentara 641

OB
-obrisani-
11:44 07.07.2011.

a šta ćeš... bio sam mlad i mislio da je Brežnjev politički utjecajniji od Samanthe Fox...

OB
-obrisani-
00:23 08.07.2011.

melita pozdrav!

OB
-obrisani-
01:17 08.07.2011.

http://www.youtube.com/watch?v=AmEMpRzZvN8

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije