Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkazao putovanje

Amerikanci odbili dati Miloradu Dodiku vizu za put u SAD

dodik
Foto: Reuters/PIXSELL
12.01.2017.
u 14:36

Dodik je inzistirao na tvrdnjama kako je dobio poziv za ceremoniju Trumpove inauguracije, no ispostavilo se kako je riječ o sporednim zbivanjima koja s tim nemaju nikakve izravne veze

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ostao je bez vize za putovanje u Sjedinjene Američke Države, potvrdili su iz njegova ureda u Banjoj Luci, dodajući kako je zbog toga on morao otkazati planirani put u Washington, gdje je kanio boraviti 20. siječnja, u vrijeme inauguracije Donalda Trumpa za novog američkog predsjednika.

U priopćenju objavljenom na mrežnim stranicama Dodikova ureda stoji kako se on mora zahvaliti onima koji su ga pozvali u Washington na inauguraciju jer nije dobio vizu.

"Sam put iziskuje više dana za pripremu, a izostanak vize onemogućio je da se to pravodobno obavi", stoji u priopćenju u kojemu se dodaje kako se Dodik nada da će se uskoro ipak imati prilike sastati s ljudima iz Trumpove administracije i da ga ovaj problem neće spriječiti u nakani da s njima izgradi "konstruktivne odnose i bolje razumijevanje". 

Dodik je ranije inzistirao na tvrdnjama kako je dobio poziv upravo za ceremoniju Trumpove inauguracije, no ispostavilo se kako je riječ o sporednim zbivanjima koja s tim nemaju nikakve izravne veze.

Da bi putovao u SAD, najprije je tražio diplomatsku vizu, no ona mu je odbijena s obrazloženjem kako na to nema pravo jer ne predstavlja BiH kao državu.

Nakon toga bio je prisiljen doći u konzularni odjel američkog veleposlanstva u Sarajevu i tamo zatražiti odobravanje redovite vize, no ona mu do danas nije odobrena.

>> Želi na inauguraciju: Nakon kritika iz SAD-a Dodik stigao u Sarajevo tražiti vizu

Komentara 45

KD
kdog
16:06 12.01.2017.

pa ti srbi lažu čim zinu

Avatar mason
mason
15:27 12.01.2017.

Da je njemu Trump poslao pozivnicu on bi dobio vizu.Trump nije ni cuo za njega.A i bolje mu je smrznuo bi se na uluci a Trumpa nebi ni vidio.

MM
m.muharremi
15:54 12.01.2017.

imacemo to k znanju i mi na kosovu... kad budemo izabrali ramusha haradinaja za premijera Kosova ,poslat ćemo dodiku pozivnicu i , dobit će i vizu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije