Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRUPE SELE U KUVAJT
Povratak na članak

Amerikanci i nakon povlačenja iz Iraka žele zadržati vojsku u regiji

Zbog deficita u proračunu Amerika namjerava smanjiti vojne troškove za 450 milijardi u sljedećih 10 godina.

Komentari 15

OB
-obrisani-
14:46 30.10.2011.

paffffffffffffffffffffff

VL
OB
-obrisani-
14:55 30.10.2011.

Neće se povući dok ima nafte. Konačno ,zato i jesu tamo.

VL
RA
raspad
15:03 30.10.2011.

Ako izgube Irak, imaju na raspolaganju Rvacku i cijeli Jadran.

VL
OB
-obrisani-
15:03 30.10.2011.

ubise mi plotu-ajde ti strucnaj sa najveksim mogucim skolama v hrvatskoj v kumrovcu: kuljku plocaju amerikanci po barelu te arapske nofte-??????????????

VL
AG
agata
15:24 30.10.2011.

Sad kad nema Gadafija, oslobodile su se libijske naftne zalihe pa nije više toliki pritisak na Irak.

VL
XX
xxxxx59
15:28 30.10.2011.

ostavljanje baze je uobicajeni postupak, nista novo!

VL
RS
roland_song
15:30 30.10.2011.

u ovom clanku samo treba ispraviti umjesto \"americki interesi\" treba stajati \"izraelski interesi\". amerikanci su samo poslusni izvodaci zidovskih zamisli

VL
CA
campa
15:32 30.10.2011.

Ovo je pametna odluka imaju Libiju koju će lakše kontrolirati od Iraka a tamo se bez problema mogu i stacionirati i čuvati Američke interese.

VL
Avatar gadogadni
gadogadni
18:55 30.10.2011.

nego šta... idemo van iz Iraka, to dobro zvuči...ali...nastavljamo slant drilling iz Kuwaita, formiramo cijenu da nam paše (lijepi petro dolar)...Izlazimo i iz Afganistana jer su stijene ipak pretvrde za slant drilling prema Iranu. Iran ćemo se odraditi kasnije, rezervna varijanta (Libija) aktivirana...

VL
KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
05:27 31.10.2011.

AMERIKA DJELUJE IZAZIVACEM NOVOG RATA U SREDNJEM ISTOKU ! Hruscov je imao razloga da postavi raketnu bazu u Kubi jer je Amerika prijetila Kubi ali to nije htjela Amerika radi ugrozenja sigurnosti da nebi Rusija napala Ameriku u njenoj losojoj vanjsko politickoj politici i obranila Kubu od Amerike, Sada imamo slucaj u Srednjem Istoku gdje Amerika ugrozava Srednji Istok sa invazijom radi Americke Vanjske Politike i svojih interesa u Srednjem Istoku radi Svojih problema u Ekonomiji.

VL
KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
05:47 31.10.2011.

Amerika planira veliku vojnu Strategiju u Srednjem Istoku i Indijskom Oceanu da pravi problem Kini da Kina ne kontrolira Indijski Ocean u slucaju problema kojeg Amerika stvara sa svojom vanjskom politiokom i vojnom strategijom da zavlada svijetom . Kak znamoo Kina je u stanju pripojiti Tajvan silom ukoliko tro tajvan misli odgoditi i u isto vrijeme imati Ameriokance tamo u slucaju obrane Tajvana za prisilno spajanje sa Kinom koja se trudi da to spajanje sa KINOM BUDE IZVEDENO MIRNIM PUTEM.

VL
KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
05:57 31.10.2011.

UN TREBA AMERIKU OPOMENUTI NA VANJSKU POLITIKU KOJA SE MIJESA U TUDJE UNUTARNJE POSLOVE ! U koliko se Amerika ne povuce u svoje unutarnje granice Americi bi UN trebao dati Altimatum da ce biti UN zakonom zabranjeno Americi da Vojnee snage Amerike nesmiju se kretati izvan Americkih granica rdi pravljenja nemira u svijetu i invazija ko u Iraku Afganistanu i Libiji.

VL
GO
golo
09:33 31.10.2011.

kakova je to usteda od 45 milijardi godisnje kada se trosi jedan bilion godisnje, ako bi dali usporedbu moglo bi se reci grci ce ustediti 100 tisuca dolara godisnje a u dugu su 100 milijrdi kojeg su im glupi njemcii zaboravili. moje je misljenje da USA nece smanjiti vojne trokove nego ih uvecati

VL
Avatar kobra11
kobra11
10:03 31.10.2011.

Američke vojne trupe koje iz Iraka moraju da se povuku do kraja 2011. premestiće se u Kuvajt, odakle lako mogu da reaguju bilo gde u Persijskom zalivu NJUJORK - Novi zalivski rat. Amerika se sprema za napad na Iran, odnosnoo za novi rat u Persijskom zalivu. Administracija SAD planira da, nakon povlačenja vojske iz Iraka, svoje trupe stacionira u Kuvajtu, piše Njujork tajms. Pozivajući se na izjave neimenovanih diplomata, list navodi da će američka vojska iz Kuvajta reagovati ukoliko bude bezbednosnih propusta u Iraku, ali i u slučaju odluke o vojnoj intervenciji u Iranu. Katar plan B Naime, nakon što predsedniku SAD Baraku Obami nije pošlo za rukom da nagovori iračku vladu da u zemlji ostavi 20.000 američkih vojnika i nakon 2011, Pentagon je očigledno napravio drugu strategiju. O tom „planu B“ američki političari raspravljaju mesecima, a dobio je prioritet nakon što je Obama nedavno objavio da će se poslednji vojnik povući iz Iraka do kraja ove godine. .

VL
Avatar kobra11
kobra11
10:04 31.10.2011.

Zbog moguće vojne intervencije u Iranu taj plan podrazumeva i čvršće vojne veze sa šest zemalja Persijskog zaliva - Saudijskom Arabijom, Kuvajtom, Bahreinom, Katarom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Omanom. Iako SAD već imaju bliske bilateralne vojne odnose sa svakom od navedenih zemalja, američka vlada i vojska čine dodatne napore za podsticanje nove „bezbednosne arhitekture“ u Persijskom zalivu, koja podrazumeva integrisanje vazdušnih i pomorskih patrola, kao i protivraketnu odbranu. Dodatni brodovi Osim što pregovaraju s Kuvajtom o stacioniranju kopnenih trupa u toj zemlji, SAD razmišljaju da u Zaliv pošalju i dodatne ratne brodove. Odgovor iz Kuvajta Amerikanci očekuju u narednih nekoliko dana. Inače, između Zalivskog rata 1991. i invazije na Irak 2003. Amerika je u Kuvajtu uvek imala jedan borbeni bataljon, a ponekad i celu brigadu sa ogromnim arsenalom oružja, koji je u svakom trenutku bio spreman da se otpakuje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.