Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državni tajnik Božinović u službenoj posjeti Washingtonu

Amerika potvrđuje jačanje prijateljstva s Hrvatskom

bozinovic
Mišo Lišanin
14.10.2009.
u 21:53

Božinović je tijekom višednevnog službenog boravka u Washingtonu održao sastanke u Bijeloj kući i Kongresu a danas će posjetiti Pentagon i Ministarstvo domovinske sigurnosti.

Politički odnosi između Hrvatske i Amerike su prijateljski i saveznički. To se potvrđuje u svim mojim službenim susretima u Washingtonu. Imamo njihovu veliku podršku na putu prema Europskoj uniji.“

Tim je riječima Davor Božinović, državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija za Večernji list komentirao  razgovore u State Departmantu. „ Na sastanku s James B. Steinbergom razgovarali smo kako ubrzati put Hrvatske prema Bruxellesu te o situaciji u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Naglasio sam da je jednakopravnost hrvatskog naroda u toj zemlji za službeni Zagreb prioritet a Steinberg je ponovio da Hrvatsku vide kao predvodnicu u regiji i uspješan model za jugoistočnu Europu“. Božinović je tijekom višednevnog službenog boravka u Washingtonu održao sastanke u Bijeloj kući i Kongresu a danas će posjetiti Pentagon i Ministarstvo domovinske sigurnosti.

Za Večernji list je potvrdio da svi američki dužnosnici s kojima je razgovarao pozitivnim ocjenjuju rad premijerke Jadranke Kosor i daju punu podršku hrvatskoj Vladi u borbi protiv korupcije.“Postalo je ugodno biti Hrvatom u Americi“-poručuje Božinović.

Ključne riječi

Komentara 8

SR
Srecko
21:33 15.10.2009.

Gosp. Bozinovicu ! Kolko bus zatvorenika iz Gvantanamo dopelal u RH ?

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
04:40 16.10.2009.

Iran nam je veci prijatelj nego Amerika .Amerikanci samo iskoristavaju druge oni nemaju prijateljske odnose s nikim. (Mada sta se tice tehnologije su Br.1)Vise vjerujem Iranskom predsjedniku neg Americkom.

Avatar Azriel
Azriel
22:21 14.10.2009.

a mislim si nekak, da je Božinović išao ispitivati teren u vezi moguće arbitraže po pitanju situacije sa Slovenijom... A obzirom da je zadovoljan, šamponiran je ostao jedino Žbogar ljetos.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije