Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERGEJ LAVROV

Amerika nam više nije neprijatelj, ali nam još uvijek nije ni prijatelj

lavrov
AFP/PIXSELL
18.03.2010.
u 16:20

Kao primjer bilateralnog problema sa SAD-om Lavrov je naveo spor oko iranskoga nuklearnog programa jer Rusiji je "Iran susjed s kojim ima povijesne veze i s kojim surađuje na političkom, ekonomskom i vojnom planu".

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da SAD “više nije neprijatelj, ali još nije ni prijatelj”, javila je novinska agencija Interfax.

Odnosi između predsjednika Obame i Medvedeva 20 godina nakon okončanja Hladnog rata “zasnovani su na povjerenju”, kazao je Lavrov uoči susreta s američkom državnom tajnicom Hillary Clinton.

Kao primjer bilateralnog problema sa SAD-om Lavrov je naveo spor oko iranskoga nuklearnog programa.
- Nama je Iran susjed s kojim imamo povijesne veze i s kojim surađujemo na političkom, ekonomskom i vojnom planu. No, Rusija je uznemirena zbog nesuradnje Irana s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju - kazao je.

Komentara 8

OB
-obrisani-
23:16 18.03.2010.

alfi prijatelju, nakon duzeg vremena sto se nismo \"vidjeli\" imas jedan pravi corvatski pozdrav. Sto se tice Rusa, oni su najbolji primjer slavenske mentalne bolesti koja je najbolje opisana u knjizi \"Madame Bovary\" od Gustave Flauberta. Fantasticne ideje jednog Slavena,ena, koji sam u njoj sposobnoj zeni nalazi pokrice a sve ostalo njegovo inkl. on, je bez pokrica: Sanjarski udimljeni duh koji se narocito dimi sa promilima alkohola, i totalna ivanlidnost kada je u pitanju praxa primjene tih ideja, jer ima i sutra vremena a to sutra nije sutra nego je prekosutra a prekosutra je opet sutra i sve tako u krug. I onda kada prezent dozivi poraz i to uz potroseni perfekt bez ikakvih izgleda na futur, kao u pijanoj bajci, on je sve pametniji u idejama a prkticno moli za komad kruha. Pozdrav i oprosti na gnjavazi.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
07:02 19.03.2010.

Crovata, pozdrav i tebi prijatelju, hvala pogledat ću ako se knjiga može nabaviti.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
20:35 18.03.2010.

Naravno da Iran Rusiji ne smeta kad Iran Rusiji služi za obvljanje pljavih ideoloških poslova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije