Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
noćna mora u trogiru

Američki novinar optužuje trogirsku policiju za reketarenje

pauk, split
Ivo Čagalj/Pixsell
20.09.2012.
u 16:16

Turist je stigao u Trogir, parkirao nepropisno pa platio kaznu policiji. Tvrdi da ga je djelatnik "pauka" zgrabio i izvukao iz auta i da su mu htjeli naplatiti odvlačenje auta iako ga nisu odvukli

Američki novinar  Andrew Wolfson požalio se Croatian Timesu da je bio žrtva reketarenja u Trogiru. Novinar je, naime, u Trogir stigao nakon vožnje iz Plitvica. Prošao je, priča, Zadar, Šibenik i stigao u Trogir kasno navečer.  Parkirao je unajmljeni automobil na pješačkom prijelazu, samo na 45 sekundi, kaže, da bi zapitao kako doći do hotela u kojem je trebao odsjesti. Ušao je u automobil i pokušao krenuti kad ga je omela buka pokraj suvozačkih vrata. Primijetio je djelatnika "pauka" kako je na prednje kotače sa suvozačke strane postavio lance. 

Prišuljao se i namjeravao otegliti moj auto, kaže novinar nastavljajući: 

– Nisam znao što se događa. Nastavio sam voziti unatrag, no čovjek je otvorio moja vrata, zgrabio me za ruku, izbacio na cestu i oduzeo mi ključeve.

Ubrzo je pristigao i jedan policajac. Kazao sam mu da sam nepropisno bio parkiran samo minutu i to su mu potvrdili u obližnjoj trgovini u kojoj sam pitao za smjer. Svejedno, nije ga to zanimalo. Uzeo je moju putovnicu i odveo me u policijsku postaju, ispričao je za Croatian Times

Ostavili su ga da sjedi na klupi dok su dva sata smišljali što će učiniti. Naposljetku je policajac rekao da će ga pustiti ako plati 300 kuna kazne za parkiranje na pješačkom prijelazu.

– Platio sam kaznu, no onda je policajac pokazao na djelatnika "pauka" i rekao da moram i njemu platiti 200 kuna, iako mi nisu odvukli auto.  Ja sam to shvatio kao reketarenje, tvrdi Wolfson.

Trogirska je policija za Croatian Times izjavila da će provjeriti priču. 

Komentara 9

DU
Deleted user
16:44 20.09.2012.

I policajac i pauk su banditi koji to rade po svom planu. Šef policije treba otpustiti toga policajca a pauk služba tog svog djelatnika. Amerikanac ih treba tužiti i dobiti ne samo povrat novca nego i više ... Ovakvi događajii ostavljaju mučan dojam o Hrvatskoj kao o zemlji seljačina, primitivaca ...

JA
james49
16:56 20.09.2012.

Veli čovac da je bio samo 45 sekunda izvan vozila. Pa koji je to brzi pauk trebao biti ako je u tom kratkom vrmenu mogao stati na mjesto za dizanje i staviti kuke za dizanje? Da nije bilo 45 minuta?

DZ
dzukaficuka
09:10 21.09.2012.

I mene su reketirali u Svicarskoj samo sto sam prevuko Parking 5 minuta uzeli su mi 80 Franaka.Nisam mogo doci u novine zvao sam u Bernu Novinare niko nije tijeo objavit.Toliko o tom Demokrackom svijetu i reketiranju kod njih je to kao jutarni pozdrav ali kod drugih reagiraju odmah .Doma samo muce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije