Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Weekend Media Festival

Američki manager u potrazi za hrvatskim NBA talentima

weekend media festival
Foto: Promo
1/5
23.09.2016.
u 16:51

Među najposjećenijim panelima drugog dana Weekend Media Festivala bio je „Obrazovanje i budućnost“

Shawn Pecas Costner, prvi čovjek Roc Nation Sports američke agencije za sportske talente koju je osnovao s glazbenikom Jay Z-jem, traži nove NBA talente u Hrvatskoj! „NBA zvijezde tražimo diljem cijeloga svijeta, ali ispostavilo se da ih je mnogo upravo u Hrvatskoj. Volio bih pronaći neke značajne igrače koji se uklapaju u naše globalne smjernice, bilo je riječ o mlađim ili starijim kandidatima“, objavio je Pecas u Rovinju gdje je danas predavanjem „American Dream Inc“otvorio ovogodišnji Weekend Media Festival. Shawn Pecas Costner poručio je da se iza američkog sna krije naporan rad pa ga je upravo zbog toga moguće živjeti bilo gdje u svijetu.  

Među najposjećenijim panelima drugog dana Weekend Media Festivala bio je „Obrazovanje i budućnost“. Boris Jokić, bivši voditelj cjelovite kurikularne reforme poručio je da Hrvatska zadnjih 26 godina stoji na mjestu, škole su iz industrijskog doba, a učenici koji iz njih izlaze zaostaju za svojim vršnjacima u zemljama kao što su Poljska ili Estonija.  

„Nisam vizionar niti jugonostalgičar nego čovjek koji duboko vjeruje da obrazovni sustav koji ima tradiciju može puno bolje“, poručio je iz Rovinja Boris Jokić. Josip Tica sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta zaključio je da se postojećim obrazovnim sustavom potiče prosječnost. Sudionici panela raspravili su i ključno pitanje treba li obrazovni sustav pratiti potrebe gospodarstva. Predrag Grubić, voditelj korporativnih komunikacija Adris grupe potpuno je odbacio takvu tezu. „Zamislite situaciju da je obrazovanje u funkciji ovakvog gospodarstva u kojem, primjerice, tek 10 posto naših tvrtki izvozi jer ostali nemaju znanja i nisu konkurentni. To je neodrživo. Moramo obrazovati ljude koji će znati ugraditi inovativnost, promicati znanje i izvrsnost u cijelom društvu, mijenjati postojeći društveni obrazac, a onda i biti u funkciji konkurentnijeg i učinkovitijeg gospodarstva“, pojasnio je Predrag Grubić.  

Predstavnici vodećih hrvatskih agencija za odnose s javnošću zaključili su na predavanju „Dosta je PR-a, vrijeme je za Odnose s javnošću“ kako se od njih očekuje da drugima grade imidž, a sami s tim imaju problema.  

Žestoka rasprava razvila se između sudionika panela „Kuda ide televizija“. Panelisti su poručili da televiziji godinama predviđaju kraj, ali usprkos takvim prognozama, gledanost konstantno raste. Daniela Ivanova, menadžerica za razvoj poslovanja u Viberu, otkrila je da su u centralnoj i Istočnoj Europi uspjeli dosegnuti preko 33 milijuna korisnika. Osim predavanja svi posjetitelji imaju priliku vidjeti izložbu “The Happy Danes” u organizaciji Danskog veleposlanstva u Hrvatskoj.  

Na još jednom nezaboravnom Weekend Media Festivalu, najvećem komunikacijskom festivalu u jugoistočnoj Europi koji se organizira pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe, u naredna dva dana preko 4000 posjetitelja imat će prilike poslušati brojne zanimljive teme.

>> Velikim koncertom Hladnog piva počinje 9. Weekend Media Festival

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije