Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kampanja je počela

Američki kandidati već skidaju kile i peglaju bore za izbore 2016.

Chris Christie
Foto: DPA/PIXSELL
1/3
08.02.2013.
u 17:30

Iako su predsjednički izbori u SAD-u završeni prije samo tri mjeseca, kandidati koji svoju budućnost vide u Ovalnom uredu već su se počeli pripremati za izbore 2016. godine.

Iako su predsjednički izbori u SAD-u završeni prije samo tri mjeseca, kandidati koji svoju budućnost vide u Ovalnom uredu već su se počeli pripremati za izbore 2016. godine. U ovome trenutku ne rade, doduše, na svojim političkim programima, platformama ili sloganima kojima će privući birače, već na svojoj vanjštini. Skidaju se kilogrami, peglaju se bore, užurbano se odlazi u teretane kako bi spremno za godinu ili dvije dana ovi političari izašli u javnost objavljujući da se natječu za mjesto koje sada drži Barack Obama.

Heroj uragana

Jedan od prvih koji je to javno priznao jest republikanac Chris Christie, guverner države New Jersey, poznat i kao politički heroj u katastrofi koja je ostala iza uragana Sandy. Tada je Christie kritizirao političare uključujući i vodstvo vlastite stranke jer su kočili dopremu pomoći stradalima i sporo reagirali. Poručio je tada da je lud svatko tko nakon takvog odnosa republikanaca donira i jedan cent stranci i time stekao goleme simpatije Amerikanaca i prosječnih birača. Christ Christie muči muku s tjelesnom težinom. U ovome trenutku teži više od 150 kilograma i vjerojatno je najdeblji američki političar. S tim se čak i šali u svojim javnim nastupima pa je u showu Davida Lettermana čak i izvukao krafnu bacajući je na stol. Upravo u ovoj emisiji najavio je da planira smršavjeti kako bi spreman dočekao izbore 2016.

– Onaj tko nije bio na dijeti, tko nije skidao kilograme, ne zna koliko je to teško. Na raznim sam dijetama već godinama, nekad gubim, a nekad dobivam kilograme. To je stalna borba, ali ja se ne predajem – ustvrdio je Christie.

Godine nisu problem

I dok vrlo izgledan republikanski kandidat kojeg su neki članovi stranke htjeli već prošle godine vidjeti kao protukandidata Baracku Obami, no koji je odbio kandidaturu smatrajući da “još nije njegovo vrijeme” muči muku s kilogramima, demokrate brinu – bore. Državna tajnica Obamine administracije Hillary Clinton, naime, razmatra sve opcije za kandidaturu 2016. godine kao Obamina nasljednica, a u ovome trenutku smetaju joj bore na licu i naočale velikih okvira. Teško je doduše reći je li ova političarka spremna na plastičnu operaciju ili možda na tretmane botoksom, no jasno je da uvelike koristi Photoshop.

Na njenoj službenoj stranici postavljene su brižljivo obrađene fotografije na kojima nema ni traga borama kao što nema ni jedne naznake da Hillary Clinton nosi prilično debele naočale. Iako u ovome trenutku ima 65 godina, to je neće spriječiti u kandidaturi. Godine joj ne predstavljaju problem jer joj je najizgledniji protukandidat unutar stranke pet godina stariji. Naime, na izbornu utrku 2016. gleda i sadašnji demokratski potpredsjednik SAD Joe Biden kojemu je pet godina više. Na kakve se on pak korekture tijela sprema, još se ne zna.

>>Hillary Clinton poručila \'zbogom\' State Departmentu

>>Hillary Clinton: Više se neću vraćati u politiku

Komentara 2

OB
-obrisani-
17:37 08.02.2013.

Christ Christie je zbog osobne taštine izdao Republikance, odnosno Romneya, kad je hvalisao Obamu poslje onog uragana. A sve zato da nebi morao čekati 8 godina za svoju osobnu kandidaturu umjesto sada samo 4 godine. Nadam se da mu to Republikanci neće zaboraviti, a ni oprostiti.

OB
-obrisani-
18:12 08.02.2013.

I kod nas je pocela kampanja za predsjednika Hrvatske. Ivo Josipovic vec odavno preko Vecernjeg lista plasira svoje floskule ! Pravda, Zamp, Plati ili vrati, Zlatica bankarska stedionica,Jeziceve pozajmice su napravile financijske temelje za uzlet u kampanju a tek novacvac iz raznih LHB iz inozemstva kada se slije pa onda kada slag dodje sa YUTEL a i Radmana te gostiju od Nedeljom u dva ili Zivot uzivo.. Nedaj Boze nikad vise u Hrvatskoj bezboznika za predsjednika !!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije