Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susret u beogradu

Američki diplomat: Dačić treba prihvatiti presudu generalima

gotovina
Robert Anić/Pixsell
16.01.2013.
u 12:05

Srbija i Hrvatska imaju puno više zajedničkog nego što imaju različitosti. Pozdravljamo posjet premijera Milanovića Beogradu - rekao je Reeker

Glavni američki diplomat za Balkan, pomoćnik zamjenika državne tajnice Philip Reeker, u Bruxellesu je jutros pozdravio činjenicu da se hrvatski premijer Zoran Milanović sastaje sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem u Beogradu. Komentirao je i odnos Slovenije prema ulasku Hrvatske u EU i naglasio da SAD sa sigurnošću očekuje da Hrvatska postane punopravna članica 1. srpnja te da bi stoga što prije trebalo postići dogovor o problemu Ljubljanske banke i pokrenuti proceduru ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora u Sloveniji. Već na sljedećem susretu financijskih stručnjaka 22. siječnja, rekao je Reeker, treba iskoristiti priliku, dodatno se angažirati i krenuti naprijed.

– Srbija i Hrvatska imaju puno više zajedničkog nego što imaju različitosti. Pozdravljamo posjet premijera Milanovića Beogradu – rekao je Reeker.

Na pitanje hoće li susret dvojice premijera smiriti negativne reakcije koje su su čule u Srbiji nakon oslobađajuće pravomoćne presude Gotovini i Markaču u Haagu, američki diplomat je odgovorio da postoji velik broj tema o kojima premijeri mogu razgovarati, a da ovo može biti jedna od njih.

– Haaški sud imao je vrlo važnu ulogu i treba prihvatiti presude koje su donesene. Može biti neslaganja, ali važno je prihvatiti pravomoćne presude i ići dalje. Važno je da se bilateralni odnosi nastavljaju razvijati – rekao je američki diplomat.

Reeker će se u Bruxellesu večeras i sutra odvojeno sastati i s premijerom Kosova Hashimom Thaçijem i s premijerom Srbije Ivicom Dačićem, koji sutra navečer u uredu visoke predstavnice EU za vanjsku politiku Catherine Ashton imaju novi krug dijaloga. Reeker u Bruxellesu ima niz sastanaka u EU i NATO-u o europskoj i američkoj politici prema Balkanu.

 

>>Zatopljenje odnosa: Milanović se točno u podne sastaje s Dačićem

Komentara 8

OB
-obrisani-
12:21 16.01.2013.

Pun mi je Qrac slusati glupe politicare o sta bi netko ili nebi uhvatite se posla za kojeg vas narod placa i skidajte nezaposlenost i VASE nezasluzene place

ZE
zeljkonl1
12:19 16.01.2013.

A ko je ovaj da bi ga Dacic slusao?Ili stani mirno da te mogu pogoditi...hehehe..

ŠZ
Šumski zvjerinjak tzv "antifaš
13:39 16.01.2013.

0lanović će se dogovoriti s Dačom-prihvati presudu a ja i drugovi ti opraštamo i povlačimo tužbu za agresiju i razaranje Hrvatske. Tko ih bre zavadi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije