Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pucnjava u New Yorku

Američki agent umalo slučajno likvidirao iranskog predsjednika

Mahmoud Ahmadinejad
Press Association/PIXSELL
21.03.2013.
u 15:42

"Američki tajni agent zapucao je, očito slučajno, u trenutku kada se iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad priključivao povorci vozila koja su išla u njegovoj pratnji i izlazio iz hotela InterContinental", kazao je dužnosnik.

Američki tajni agent slučajno je zapucao iz puške tijekom zasjedanja UN-a 2006. godine te je metak zamalo pogodio iranskog predsjednika Mahmouda Ahmadinejada, piše u novoj knjizi, prenosi RT.

Incident se držao u tajnosti iz straha da bi Iranci mogli optužiti Amerikance za pokušaj atentata. Agent tajne službe "naštimavao" je pušku postavljenu na vozilu u pratnji bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha te je ona pogreškom "opalila" baš kada je Ahmadinejad napuštao hotel InterContinental u New Yorku.

"Iranci su gledali u nas i mi smo gledali Irance"

U novoj knjizi autora Marca Ambindera i D.B. Gradyja "Deep State: Inside the Government Secrecy Industry" objavljeni su detalji ovog incidenta. "Američki tajni agent zapucao je, očito slučajno, u trenutku kada se iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad priključivao povorci vozila koja su išla u njegovoj pratnji i izlazio iz hotela InterContinental", kazao je dužnosnik citiran u knjizi.

"Svi su stali. Iranci su gledali u nas i mi smo gledali u Irance. Agent se počeo ispričavati. Ahmadinejad je samo okrenuo glavu i ušao u automobil", dodao je dužnosnik. Busheva administracija je ubrzo gurnula taj incident "pod tepih", a u to vrijeme su razmišljali kako se nositi s navodnim iranskim programom nuklearnog naoružanja.

Incident s pucnjavom mogao se pretvoriti u veliki međunarodni skandal.

>>Kakav je zapravo bio lider kojega se groze Izrael i Zapad!

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
16:44 21.03.2013.

Čuli slučajno i baš kad je izlazio Iranski Predsjednik!? Ma hajte molim vas ...

RE
@rea
16:52 21.03.2013.

Da je imao ikakvu namjeru, upucao bi ga.

SE
sestrićna
18:02 21.03.2013.

ma sve bi bilo slučajno--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije