Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trend na Facebooku

Psihopat je uživo prenosio ubojstvo slučajnog prolaznika

Crnac
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
17.04.2017.
u 19:33

Našao sam nekog koga ću ubiti. Sad ću ubiti ovog tipa, čuje se na snimci dok ubojica Stephens prilazi starijem gospodinu i puca mu u glavu

Policija diljem Amerike traži Stevea Stephensa koji je na području grada Clevelanda nasumice izabrao čovjeka kojega je ubio hicem iz pištolja, a sve je to uživo prenosio preko Facebooka.

– Ubio sam ih već 14, a upravo radim na petnaestom ubojstvu. Vozim se po gradu i ubijam seronje, čovječe. Ja sam pukao, j**i ga – čuje se na snimci Stephensov glas dok kamera prikazuje ulice Clevelanda snimljene iz automobila.

“Možeš li reći Joy L.?”

Stephens potom govori o problemima sa ženom Joy L. s kojom je u vezi. Uskoro, vidi se kako zaustavlja automobil, izlazi van i prilazi jednom starijem muškarcu s kapom, u kariranoj plavoj košulji.

– Našao sam nekog koga ću ubiti. Sad ću ubiti ovog tipa, čuje se na snimci dok prilazi starijem gospodinu. Dolazi blizu njega.

– Možeš li mi učiniti uslugu – pita ga.

– Yeah – odgovara veselo stariji gospodin.

– Možeš li reći Joy L.?

– Joy L. – odgovara gospodin.

– Da, ona je razlog onoga što će se sada dogoditi – kaže Stephens.

Izvadio je pištolj i uperio u glavu starijeg gospodina koji molećivim glasom da ga ne ubije kaže – Gospodine, ne poznam nikoga tko se tako zove.

Sljedeći kadar pokazuje prolaznikovo tijelo kako beživotno leži na cesti dok se oko njega slijeva krv.

Ubijeni prolaznik bio je 78-godišnji Robert Godwin Senior, starac koji je potpuno slučajno izabran za žrtvu. Jedini grijeh mu je što se u krivo vrijeme našao na krivom mjestu. Ubojstvo se dogodilo na uskrsnu nedjelju, oko 2 sata poslijepodne, a krvnik je svoj pohod na Facebooku nazvao “uskrsni pokolj”.

– Traje intenzivna potjera za Stephensom, znamo koji je automobil koristio u vrijeme ubojstva, ali ne znači da ga i dalje koristi. Ujedno, provjeravamo što je tvrdio sa snimkom da je ubio već 14 ljudi. Za sada se čini kako je to bilo hvalisanje, kako mu je Godwin prva žrtva – ustvrdila je policija Clevelanda koja je alarmirala sve sigurnosne snage u zemlji.

Na žalost, nije ovo prvi put da psihopati i manijaci uživo prenose svoja ubojstva i zločine preko društvenih mreža. Prije nekoliko mjeseci slična se stvar dogodila u Švedskoj kada su trojica kriminalaca uživo prenosila silovanje jedne djevojke. Nedugo poslije toga dvojica nasilnika su u Sloveniji prenosili preko Facebooka prebijanje jednog mladića do smrti, i to pune 23 minute.

Inače, upravo danas u kalifornijskom San Joseu počinje i konferencija F8, skup Facebook developera i najznačajniji događaj za društvene mreže današnjice. U cijelom nizu tema gotovo je sigurno da će biti riječi o suzbijanju korištenja tehnologija društvenih mreža za prenošenje zločina u realnom vremenu.

Teško je reći na koji će način to biti učinjeno, no izvjesno je kako će razvojni programeri pokušati načiniti algoritam za cenzuriranje nasilnih sadržaja koji bi provjeravao sliku i ton dok se još postavljaju na Facebook, a ne tek nakon njegove objave.

Koliko će doista vremena za tako nešto biti potrebno, veliko je pitanje, no analitičari društvenih mreža tvrde kako je mogućnost prenošenja necenzuriranog sadržaja u realnom vremenu pravi mamac za psihopate koji će ovakve mogućnosti društvenih mreža koristiti sve češće.

>> Na Facebooku podržao dvostruko ubojstvo: Jedan drotovski smrad manje, bravo mladiću...

>> Na gaćicama pronašli DNK serijskog ubojice? Hoće li njemačka policija riješiti ubojstvo srpske pjevačice

Ključne riječi

Komentara 3

DA
Darko22
08:26 17.04.2017.

Nije problem oružje, pa pogledajte samo Švicarsku npr. ovakve stvari se ne dešavaju tamo; problem je američka kultura koja promovira ovakve stvari i velika rasna/etička raznolikost Amerike.

AO
ante.oreskovic75
08:14 17.04.2017.

Ovo postaje društvena igra u SAD u koja je jadna i Jadnika uzor!

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
09:21 17.04.2017.

da li je netko primjetio da ovo postaje trend? u sloveniji nedavno. mkultra eksperimenti kao 60tih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije